Офис обзавеждане
Офис мебели и столове

Днес, уважаеми читатели на Шарена Чрега ком сме Ви подготвили интересна статия, касаеща изборът на офис мебели за служителите, както и съвети за това как да подберете точните мебели, мебелите, които ще допринесат за добро настроение и хармония в офиса.

Готови ли сте? Започваме …

Офис мебели и обзавеждане за персонала


Основната задача е да изберете удобни и практични предмети, които ще ви настроят за продуктивна работа.

Масата трябва да е достатъчно просторна, за да побере всички необходими документи, канцеларски материали и в същото време да има място за удобна работа. Освен това, ако служител планира да използва офис оборудване (компютър, принтер, скенер и т.н.), трябва да предоставите място за него предварително. Препоръчителната дължина в този случай е 120 см.

Офис столовете – влияят не само на комфорта при работа, но и на стойката на човек. Затова препоръчваме да изберете модели с ергономичен гръб и седалка с оптимална дълбочина (когато разстоянието между огъването на коляното и седалката е приблизително равно на дланта на ръката ви). За да намалите стреса върху ръцете и гърба си, дайте предпочитание на столове с подлакътници и подглавници.

Съвет: за да не избирате столове за всеки служител, изберете универсални модели с регулируема височина, наклон на гърба и т.н.

Що се отнася до шкафовете, стелажите и рафтовете, те трябва да бъдат разположени на място, удобно и достъпно за всеки член на екипа.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Как да бъдем спокойни по време на бременност

Офис мебели за мениджърският екипОфисът на ръководителя е територията, където директорът работи, а също така се приемат важни клиенти и гости, водят се сериозни преговори и се решават въпроси, които са значими за съдбата на компанията.

Следователно офис мебелите за офис на мениджър трябва да бъдат не само удобни, практични и надеждни, но и солидни и представителни.

Какво избират за интериорно подреждане:

Масата е за предпочитане да бъде направена от масивно дърво, което подобрява имиджа на компанията и свидетелства за благородния вкус на собственика. Ако не е възможно да поръчате офис мебели от първокласен клас, обърнете внимание на повече бюджетни опции, където има покритие от фурнир.

Ако офисът не планира да направи отделна заседателна зала, се препоръчва да изберете конферентна маса, на която ще се провеждат преговори, или да добавите прикачен брифинг към избрания модел.

Фотьойл. Най -добрият вариант е кожен модел с ергономичен дизайн и възможност за регулиране.

Важно! Изберете офис мебели (бюро, гардероб, фотьойл), като вземете предвид телосложението и височината на тялото. На фона на твърде масивни или малки предмети, управителят може да изглежда неловко, затова вземете предвид тези съвети.

Офис мебели за посетителите

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Стилно-обзавеждане-за-офиса.jpg


За да може всеки гост и клиент да се чувства обгрижван от компанията, то трябва да бъде оборудвана зона за посетители:

Мека мебел за сядане: диван, фотьойл, диван.

Препоръчваме да помислите за малка маса с рекламни продукти на компанията (брошури, списания, визитни картички), където можете също да поставите чаша кафе, чай или друга напитка.
Рецепцията е незадължителен елемент от приемната, която обикновено се инсталира в залите на големи организации. Това е компонент, който се различава по стил, цвят, материал и форма.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Църквата „Свети Георги” и чудесата на Преподобна Стойна

Общи изисквания за офис мебели

Независимо за кого са закупени мебелите, има 3 основни изисквания за всички артикули: i

Здравина – трябва да издържа на големи натоварвания и, когато става въпрос за места за сядане, хора с различни размери.

Ергономичност.

И посетителите, и служителите на компанията трябва да са настанени удобно. Неудобните мебели причиняват умора, което се отразява неблагоприятно на физическото и емоционалното състояние на човек.

Сигурност.

Трябва да изберете висококачествени офис мебели от материали, които са безвредни за хората (дърво, MDF, ПДЧ). Друг нюанс е представителността и спазването на фирмения стил. Например в съвременна модна корпорация класическите мебели, украсени със златни вензели и ръчно изработени резби, ще изглеждат неподходящи.

Важен момент: за компаниите, които наемат офис площи, си струва да избират лесно разглобяеми комплекти за бързо транспортиране в случай на преместване в нова сграда.

Как правилно да подредим офис мебелите?

Как да подредим правилно обектите в офиса? Декорът в стаята трябва да бъде удобен и практичен, затова при подреждането на офис мебели трябва да се вземат предвид следните нюанси:

Необходима е площ от поне 3 квадратни метра на служител.

Мебелните елементи не трябва да се показват в „прави линии“. Желателно е входната врата да е разположена диагонално от зрителното поле на служителя.

Препоръчва се бюрото на мениджъра да бъде поставена далеч от входа. За да се повиши безопасността, се препоръчва да се поръчват продукти със заоблени ъгли.

Бюрата за персонала не трябва да се поставят едно срещу друго. За ограничаване на пространството, повишаване на звукоизолацията и поверителността се използват стъклени прегради. Идеалното работно място прилича на триъгълник: бюро, гардероб / стелаж, шкаф.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Бургаският мост - един от красивите символи на морския град

Наличието на прозорец наблизо и доброто осветление също са добре дошли.

Обобщение на статията, касаеща офис обзавеждане

Вярваме, че съветите, които сте прочели, стигайки до заключението са Ви били полезни и очакваме и Вие да се включите, в случай, че сме пропуснали някой от важните моменти при обзавеждането на офис площи.

Когато съчетаете офис столове с мебели по правилен начин, със стил и хармония, тогава ще получите един приветлив офис!

Желаем Ви крепко здраве и успешен бизнес!