Почивка в Египет

Египет остава вечен фаворит сред туристическите дестинации, пленявайки пътниците със своите загадъчни пирамиди, древни храмове, топъл климат и девствено Червено море. Предлагайки качество на услугите, сравнимо с това на Турция, Египет привлича посетителите с богатото си историческо наследство, живата си култура и разнообразната гама от ол инклузив места за настаняване и екскурзии.

В тази статия ще ви разкрием най-търсените курорти, забележителности и възможности за почивки в Египет. Освен това ще ви дадем няколко съвета за ориентиране в нюансите на ваканцията в Египет и начини за оптимизиране на бюджета за пътуване.

Забележителности

Египет може да се похвали с богатство от културни и исторически съкровища, което го прави задължителна дестинация за посещение. Пирамидите в Гиза властват сред египетските забележителности и включват единственото оцеляло чудо на древния свят – Хеопсовата пирамида, пазена от вечната скулптура на Сфинкса.

В Луксор, град-музей, са показани останките от Тебес, столицата на Древен Египет, с неговите обширни храмови комплекси, Алеята на сфинксовете и прочутия „Град на мъртвите“, място за почивка на над 60 фараона.

В оживения Кайро се потопете в живия гоблен на ориенталския базар Хан ел-Халили, възхитетете се на древните джамии и разгледайте богатата колекция на Египетския музей в Кайро, включително артефакти от гробницата на Тутанкамон.

Курорти

Египет предлага множество курортни градове за любителите на слънчевите бани и на почивките „all inclusive“.

Хургада, известен с умерения си климат и обширните си курортни предложения.

Шарм ел Шейх, процъфтяващ ваканционен център, който се отличава с разнообразни места за настаняване и удобства.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Римски мост Кемера - Змеица

Макади Бей – усамотено място, известно с девствените си плажове и луксозни курорти.

Сома Бей – спокоен анклав близо до Хургада, предлагащ целогодишно плуване и релакс.

Ел Гуна, често наричан „египетска Венеция“ с очарователни хотелски резиденции на островчета и живописни канали с лодки.

Марса Алам, рай за гмуркачите, който се отличава с кристално чисти води и живи коралови рифове.

Отвъд плажа

Египет привлича пътниците с множество впечатляващи преживявания отвъд плажа и морето.

Водни приключения

Отдайте се на безброй водни дейности – от водни паркове и срещи с делфини до риболов, гмуркане и шнорхелинг в лазурните дълбини на Червено море. Яхтите под наем и екскурзиите с лодки със стъклено дъно предлагат незабравими срещи с яркия морски живот.

Сафари

Отправете се на вълнуващи сафарита в пустинята с джип, придружени от езда на камили и посещения на бедуински селища. Конната езда по пустинни пътеки или живописни крайбрежни маршрути предлага уникална гледка към разнообразните пейзажи на Египет.

Ориенталско пазаруване

Разгледайте оживените базари и бутици, пълни със занаятчийски изделия, включително керамика, текстил, килими и кожени изделия. Отдайте се на ароматни масла, деликатесни фурми и екзотични подправки, опитвайки от първа ръка богатото кулинарно наследство на Египет.

По същество Египет привлича с гоблен от преживявания, съчетавайки древни чудеса със съвременен лукс, осигурявайки незабравимо пътешествие за всеки турист.