SEO оптимизация

В настоящата статия анализираме основните моменти от оптимизацията на сайтове за Google, както и представяме съвети за повече потребители, придошли именно от натуралните резултати в Google SERP. Приятно четене, надяваме се, че статията ще Ви бъде полезна …

Ако вашият сайт е нов, първата стъпка е да го добавите към Google. Най-лесният и бърз начин да направите това е чрез Google Search Console.

В тази статия няма да губим времето и да Ви разказваме как се добавя сайт в GSC, но ако имате проблем, нужда от съвет, пишете в коментар, ще Ви дадем допълнителни разяснения.

Целта, да добавите сайта си в GSC е именно да можете ръчно да извършвате дадени операции. Една от ценните такива, това е ръчното въвеждане на ново съдържание за индексиране. Друго важно нещо, което трябва да знаете, това е, че след като имате добавен сайт в конзолата на Гугъл, лесно ще можете да следите състоянието на сайта.

Характеристики на SEO оптимизацията като процес за Google

SEO оптимизация от ВИСЕО ЕООД

Връзки (links)

Входящите връзки все още са един от най-важните фактори за класиране на Google дори през настоящата година. Ако някой Ви каже, че SEO оптимизация без линк билдинг е възможна, то трябва да знаете, че се касае за късмет, поне според нас. Най-значимите връзки: Google Maps. Не забравяйте да регистрирате бизнеса си в Google My Business. Информацията се показва на картите, на страницата с резултати от търсенето.

Социални мрежи

Youtube, Twitter, Pinterest, Facebook. Препоръките от социалните мрежи са друг сигнал, че вашият сайт е търсен от потребителите. Справочници на организации. Регистрацията на компания в указатели на организации ще помогне за увеличаване на трафика за маркови заявки. Голям брой потребители веднага ще разберат за вашата компания. Също така, не забравяйте за прегледите. Положителните отзиви се показват на фрагменти, което има положителен ефект върху CTR.

Големи информационни портали и медии

Изпращането на статии ще привлече нови посетители, а авторитетна връзка ще добави тежест към вашия сайт. Поставяне на връзки в сайтовете на партньори и доставчици. Такива връзки не са SEO връзки; търсачките позволяват тяхното поставяне.

Съдържание, тагове
Висококачественото и най-важното уникално и полезно съдържание на уебсайта за потребителя е едно от основните изисквания на Google.

Текстове в сайта

Анализирайки текста, ботът за търсене взема решение за уместността на отговора на заявката за търсене на потребителя. Текстовете на сайта винаги трябва да са уникални, интересни и да добавят стойност за посетителите. Използвайте Youtube видеоклипове, снимки, инфографика. Според нашите наблюдения, ако една страница съдържа видео от Youtube, позицията й ще бъде по-висока в резултатите от търсенето.

Важно е редовно да добавяте и актуализирате съдържание. Това ще помогне за привличане на нов трафик към сайта, ще поддържа постоянен пул от лоялна аудитория. Отличен сигнал за Google, че вашият сайт е търсен и трябва да се показва възможно най-високо в резултатите от търсенето.

Препоръчвамe Ви в детайли да се запознаете с писането на съдържание. В Интернет има много полезни ресурси, но можете да посетите и сайта висео ком, там добре са описани нещата.

Заглавие, описание и H1 таговете


Тагът title е един от най-важните SEO тагове. Това трябва да включва ключовите думи, необходими за промоцията.

Описание, което Google използва, за да състави фрагмент на сайта – малко описание на ресурс в резултатите от търсенето. Изучавайки резултатите от търсенето, потребителят вижда фрагмента и взема решение: дали да отиде на сайта или не.

Финални думи, касаещи публикацията

Естествено, има още много други важни неща, но тях ще ги оставим в друга статия, за да е по-интересно.

Ако действате рационално, разумно и последователно, органичният трафик ще бъде увеличен, при това в голям процент!