В месеца на жената задаваме един от най-важните въпроси, които вълнуват всички дами, а именно – как да се радваме на прекрасна коса, която изглежда здрава и поддържана? Това може да се стори трудна задача и сме сигурни, че всяка една от Вас може да сподели богат опит. Но има някои лесни трикове, към които трябва да се придържаме в ежедневието ни, ако наистина искаме резултатите да ни застигнат възможно по-бързо. Нека видим кои са те.

Какво да променим в ежедневието ни, ако искаме да се радваме на здрава коса?

Има някои неписани правила, които жените установяват със своя опит и прилагат впоследствие, ако искат да си придадат свеж вид и да имат ускорен растеж на косата си. Такова например е честото ѝ на подстригване. Препоръчваме Ви да го правите на всеки 6-8 седмици, защото така ще премахвате нацъфтелите краища и косата Ви ще може да „диша“ по-добре. Също така внимателно подбирайте своите козметични продукти, които да използвате. По-силните препарати за почистване на скалпа могат да доведат до косопад или пърхот – два проблема, еднакво лоши за външния ни вид.

Другото, което несъмнено трябва да бъде споменато, е какви са условията във Вашето ежедневие. Тук най-вече имаме предвид стреса – опитайте се да го намалите до минимум. Придържайте се към определен режим, който да включва редовни тренировки и подходяща за Вас диета. Бъдете наясно какви са нивата на микро- и макронутриенти в организма ви, така че да осигурите необходимите вещества за растеж на косата Ви.

На последно място, но не и по важност, поставяме контрола и превенцията на косопада. В момента, в който заподозрете нещо нередно, Ви препоръчваме да се обърнете към специалист, който да проследи причината във Вашето състояние. Косопадът може да бъде също и симптом или част от нещо много по-сериозно. Ето защо силно препоръчваме да бъдете внимателни със състоянието на вашата коса.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Пъзелите - игра за всеки, на всяка възраст, по всяко време

Как лесно да върнем нормалния вид на нашата коса?

Един от най-лесните начини това да се случи е, ако прибегнете към популярната трансплантация на коса. За да сте сигурни обаче, че тя е подходяща за вас, е добре да се консултирате първо със специалист. Това, което се случва по време на процедурата, е преместването на космени фоликули от място, където са повече, на място, където липсват или са крайно разредени. Този начин е ефективен, а резултатът е повече от зашеметяващ!

Всички тези съвети ще помогнат да се радвате на здрав и прекрасен външен вид на Вашата коса. Помнете, че тя е един от основните детайли, които ни определят като личности и вниманието ни към нея се отплаща през всеки един изминал ден.

Източник на снимка:
Sofia Zhuravetc / Shutterstock.com