Беровско езеро - Северна Македония

Lake Berovo, North Macedonia

Съседката ни, Северна Македония крие редица красоти! Днес сме на посещение в Беровско езеро, едно прекрасно място, намиращо се до град Берово.

Бѐровското ѐзеро (на македонска литературна норма: Беровско Езеро) е изкуствено езеро в югоизточната част на Република Македония, разположено на 7 km югоизточно от град Берово, в близост до границата с България. Езерото е разположено на надморска височина от 1000 m, на река Клепалска река, като стената е изградена в 1970 година. Със своите 60 m тя е една от най-високите в страната. Край езерото има малък курорт.

Красиво място за почивка на човек от бързия живот и стресиращото ежедневие. Хубаво място за релакс с още по-красиви гледки към околностите, особено към езерната шир … Разбира се, за жалост не се пази и е много мръсно, въпреки всичко, си струва да го посетите!

Езерото има пешеходна пътека на 1000 мeтра надморска височина с красива гледка към пейзажа, но няма условия за хранене, няма ресторанти, които работят.

Важно е да споменем, че до мястото има безплатен паркинг, което автоматично означава, че е добра туристическа дестинация и за хора, които са трудноподвижни.

Беровско езеро – Северна Македония
Беровско езеро – Северна Македония
Беровско езеро – Северна Македония
ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  От лупите до лазерите: Историята на оптиките и тяхното развитие