Черноморец

Черноморец е малко китно градче, което разполага с няколко плажа, както на територията на града, така и в непосредствена близост до него. Централният плаж е малък, а морето чисто и плитко. Водата е почти прозрачна. На плажа има платени чадъри, но има възможност и за свободно поставяне на хавлии и собствени чадъри. Ивицата е охраняема, а разстоянието от нея до центъра на града е около 15 минути.

Селището има хилядолетна история и останки от нея са средновековната крепост Акра, разположена на вдадения навътре в морето нос Акин. Посещавана от поклонници и туристи е църквата Св. Никола с разкошната си градина, която по разнообразие на растенията може да бъде наречена ботаническа. Красиви подводни пейзажи, на гмуркане само с шнорхел и маска могат да предложат скалите на нос Таласакра, чиито процепи са дом на множество подводни обитатели. При отсядане за по-дълго в Черноморец могат да се посетят близките градове Созопол и Бургас за още плажове, морски пейзажи и забележителности.

Чиста вода, пясък, хубава храна и достъпни цени ! Това са няколко думи, с които можем да определим Центлалния плаж в Черноморец.

Като добавим и възможността от използването на водни атракциони, гледка към пристанище Черноморец, можем да заключим, че мястото си струва, особено, ако сте с по-нисък бюджет, но желаете почивка по родното черноморие.

Има хубави барове по плажа, на които можете да седнете с приятели и да слушате хубава музика!

Задължително посетете и туристическите обекти, като Иконостасът „Св. Петър и Никола“, средновековната крепост Акра, Къмпинг Градина и други!

https://www.youtube.com/watch?v=w2q6pXXDL0Q
ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Избор на нотариус в Бургас