Качествените и добре изглеждащи дамски часовници са уникална, елегантна декорация за красивата половина на човечеството, именно за дамите.

Що се отнася до избора на дамски часовник, то трябва да отбележим, че правила не съществуват, а доминиращият фактор е стилът – нагласа, настроение, статут в обществото, изразени във външен вид. Луксозни или класически, шокиращи или строги – стилът може да подчертае достойнството на жената, нейната личност, уникалност, нейната същност.
„Модата умира, стилът остава,“ казва Коко Шанел. Ето защо изборът е изцяло на жената и нейните чувства.

Нека обсъдим западната класификация на дамските часовници: рокля, мода, спорт и бижута. Понятието „рокля“ (часовници за дрехи) включва както класически часовници, така и не съвсем обикновени, с различни дизайнерски находки, цветни с разчупени форми, произведени от специализирани компании. Модни часовници – това са тези, създадени от дизайнерски фирми като Chanel, Christian Dior, Fendi, Gucci, Boss и др., които са в допълнение към основните линии на облекло и други аксесоари.

Модните модели на дамските часовници се характеризират с необичаен дизайн, екстравагантност, изобилие от цветове. Такива женски часовници са предназначени преди всичко да привличат вниманието. Техните форми и цветове се променят според модата.

Разделянето на облекло и мода често е условно и се оспорва както от самите производители, така и от техните дистрибутори. Спорт (Спорт) и Бижута (бижута, от благородни метали или скъпоценни камъни). Когато купувате някое от тях, трябва да се съобразите с Вашият гардероб.

Когато възникне въпросът: „каква сума мога да отделя за добър швейцарски часовник?“ Обикновено отговорът е: „Колко искате да похарчите?“ Цената на швейцарския часовник може да варира от стотици долари до милиони. Но точните копия на швейцарските часовници имат напълно различни цени.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Как да бъдеш модерен джентълмен?

Независимо от сумата, която сте похарчили за швейцарски часовници, вие ставате собственик на престижен продукт, продукт от най-високо качество, който ще стане визитна картичка за дълго време.

Естествено, че не е задължително часовникът да е швейцарски, съществуват и много други модели, които са по-евтини, както и се отличават с добра функционалност, елегантен и луксозен външен вид и са конкуренти на така популярните в цял свят „швейцарски часовници“.
Всичко е въпрос на стил, мода, вкус, предпочитания.
Изборът на часовник можете да започнете с магаин Timedix, който Ви предлага класически стил дамски часовници на най-различни производители.
Нещо повече, в магазинът се предлагат часовници, както за потребителите с ограничен бюджет, така и за тези, с по-големи финансови възможности.