джентълмент
Снимка: irk dot ru

Представяме на Вашето внимание няколко практически съвета, които ще Ви помогнат да бъдете изискан и стилен, просто джентълмен.

Бъдете внимателни при избора на дрехи. Възможно е да се появи важна бизнес среща, без да очаквате, и именно поради тази причина всеки ден трябва да изглеждате безупречно.
Ярките цветове и изобилието от бижута не пасват на джентълмените. Ако си падате по златни пръстени, гривни, то трябва да се разделите с тях.

Табакера, часовник, изискани копчета за ръкавели, стилен пръстен, са едни от най-често използваните бижута, да не казваме – всички, които добре облечен мъж трябва да си позволи да носи.

По повод облеклото, Ви предлагаме да наемете добър шивач, защото костюм от груб плат, който е добре пригоден и в идеалния случай ви подхожда, ще бъде много по-елегантна част от вашия гардероб, отколкото лошо ушит такъв, дори от най-скъпият плат.

Всеки детайл от Вашият костюм трябва да бъде чист. От горе до долу, до върха на обувките, всичко трябва да прави впечатление за съвършенство.

Но след като се огледате в огледалото преди да тръгнете, трябва да забравите за дрехите си. Няма нищо по-лошо от човек, който се забърква в обществото поради външния си вид. Когато се облечете, не се опитвайте да промените нищо в костюма си, докато не се върнете в съблекалнята.

Нека косата, брадата и мустаците Ви винаги да са идеално гладки, добре сресани и безупречно чисти.
Към всичкото това да прибавим и чудесните обноски и маниери и завършеният джентълмен би бил налице!

Поведение на един истински джентълмен на улицата

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Японски мъдрости навеждащи ни на размисли

Не пушете на улицата преди навън да се е стъмнило  и извадете пурата от устата си, ако срещнете дама.

Разхождайки се с дама или просто минавайки покрай нея, внимавайте да не стъпите на роклята й.

Можете да се преклоните пред дамата, ако тя е на прозореца на къща, покрай която преминавате и установите, че Ви гледа.

В случай, че завали дъжд и до Вас има дама, то обезателно трябва да предостъпите чадърът си на нея. Когато чадърът Ви бъде върнат, и дамата поиска да Ви благодари, уверете я, че е било чест за Вас да й съдействате, за да не се намокри от дъжда.

Джентълмен винаги сваля ръкавиците си, когато се здрависва.

Ако друг джентълмен Ви приветства, вдигайки шапката си, то и Вие трябва да направите същото, в случай, че носите такава.

Е, разгледахме някой от основните правила, касаещи разходка по улицата от джентълмен. Естествено, съществуват и други, които един истински джентълмен знае, но тези по-горе са едни от основните.