Правилното организиране на конференцията е изключително сериозна задача, от която може да зависи печалбата или репутацията на компанията. Организаторът трябва да реши много малки проблеми, вариращи от изпращане на покани и завършване с намиране на място за настаняване на участниците, в зависимост от това, дали конференцията е повече от един ден.

Наемането на конферентна зала е първостепенна задача, чието решение не трябва да се отлага за по-късно. Наемането на конферентна зала е добре да стане седмици преди самото събитие, тъй като в София често се провеждат събития и има вероятност в самия ден залите, които се предлагат от компанията, да бъдат заети.

Успехът на цялото събитие до голяма степен ще зависи от първите впечатления на посетителите, затова си заслужава да се поеме най-отговорния подход при избора на място за провеждане. Според опитните организатори, един добър хотел е идеалното решение. Основното предимство пред бизнес центровете е наличието на стаи, хотелски услуги, както и развлекателни инфраструктурни съоръжения (ресторанти, барове, кафенета, боулинг, билярд). Също така не забравяйте за просторен паркинг, който може да поеме превозните средства на участниците.

Модерна конферентна зала е специално пространство, създадено  за взаимноизгодни бизнес комуникации. Този формат е идеален за провеждане на сериозни преговори, бизнес обучения, както и за семинари и брифинги.

Списъкът на стандартното оборудване задължително включва висококачествено представяне (проектор, флипчарт) и звуково оборудване. Това ви позволява да организирате симултанен превод или дори да организирате телеконференция. Добро допълнение би било наличието на централна климатизация и безплатен Wi-Fi. Също така, не забравяйте къде да поставите място за регистрация и специална зона за  кафе пауза.

 

OLIVES CITY HOTEL предлага на своите клиенти зали под наем за конференции, както и настаняване на участниците. Специалистите на компанията ще съдействат за организирането и провеждането на събитието от всякаква сложност, както и ще осигурят подходяща техническа поддръжка и при необходимост ще осигурят професионално оборудване.