Пухенки

Времето в България е разнообразно, а страната ни има страхотен климатичен обхват и можем да се радваме на 4 различни сезона годишно.

Разбира се, ежедневното ни облекло трябва да съответства със съответните температури, а дори и през пролетта и лятото, ние се сблъскваме със студени, ветровити дни и хладни вечери.

Днес ще поговорим за една универсална дреха, която смятаме, че всеки човек би трябвало да притежава в гардероба си, заради множеството си предимства.

Това е така наречената „пухенка“ или пухено яке, което дава лекота, топлина и елегантност на всяка визия.

Ще отговорим и на важни въпроси относно защо да предпочетем пухените якета, от какви материали са направени, моделите, цветовете и защо са страхотно допълнение за забързаното ежедневие, за вашата почивка или разходка в планината.

Материали и изработка

Пухенките обикновено се изработват от естествени влакна, които са приспособени да изолират влажното и дъждовно време.

Самата материя съхне по-бързо, а много от моделите са създадени според регулации за вятър и водоотблъскване.

Пухенките имат еластични маншети, които позволяват задържането на топлината в ръкавите, а повечето модели имат два външни и един вътрешен джоб за телефон, документи и аксесоари.

Естествено, това може да варира от бранд до бранд, но някои модели идват без качулка, а други имат така прикрепена към себе си.

За кого са пухенките?

Правилният отговор би бил: „За всекиго!“

Те са надеждна дреха, която ще бъде полезна в дъждовни, ветровити и студени дни, а също може да послужи и в летните прохладни вечери.

Когато нямате нужда от тях, могат да се сгънат и да се сложат в багажа, като не заемат много място.

Ето и ситуации, за които са подходящи:

  • Сутрешна или вечерна тренировка на открито
  • Бягане
  • Разходка в планината / преходи
  • Разходка в парка
  • Всекидневно облекло
  • Отлично се съчетават с дънки, спортни екипи, блузи, тениски, потници и други.

Ако искате да разгледате някои модели пухенки, за вас, натиснете върху изображението по-долу:

Дамски и мъжки пухенки

Независимо от ситуацията, пухеното яко е добре дошло, като ще ви предпази от климатичните условия и ще задържи топлината за дълго време.

Заключение

Пухенките са страхотна алтернатива на шушляковите якета, разбира се, те не се изключват, но могат да се сменят в гардероба периодично.

Изключително елегантни, леки и направени от меки материали, пухените якета и горнища ще бъдат ваш верен партньор в всекидневните излизания навън, в планинските преходи или в тренировките на открито.