В тази статия ще ви кажем как сами да украсите банята си и да го направите без прекомерни разходи.

Висящ органайзер

   Помислете си за тези стилни висящи организатори! Шиенето на такова полезно нещо в ежедневието няма да е трудно дори за тези, които не умеят да шият. И като материал можете да използвате старите си дрехи и текстил.

Рамка за огледалото

   Най-обикновеното огледало може да се превърне в акцент в дизайна на вашата баня, ако му придадете необичайна, привличаща вниманието рамка. Може да се направи от естествени материали (например камъчета или клони, валцувани от морска вода), да се състави от груби дъски или да се наложи с керамични плочки. И можете да използвате по-малко трудоемки опции – например, поставете по периметъра на огледалото  изкуствени цветя.

Кош за съхранение

    Но ако знаете как да плетете или шиете, не забравяйте да направите стилни кошници за съхранение в същия стил. Всяка баня ще бъде зарадвана с такива аксесоари. И най-важното е, че те много ще помогнат при организирането на спретнато и красиво съхранение.

Килим

   Създайте свой собствен килим за баня? Защо не! Можете да го плетете или да го шиете от дебел текстил. Ако желаете, можете да украсите вашето творение с декоративни пискюли или помпони. Или пък от стария килим, от който сте решили да се отървете, можете да изрежете мини-килими с желаната форма и да обработите ръбовете по периметъра.

Рафт

   Можете да направите рафт за баня от почти всичко: дъски и метални водопроводни тръби, палети ще свършат работа, а ако плетете на една кука или притежавате изкуството на макраме, можете да създадете истински шедьовър за декориране на баня.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Забележителности в град Дупница

Декоративен прозорец

   Типичните бани рядко могат да се похвалят с прозорец. Но можете лесно да създадете илюзията за това, като използвате фалшив прозорец (или просто стара рамка) в декора.

Закачалка за стена

   Друг аксесоар за баня, който лесно можете да си направите сами, е закачалка за стена. Ще ви трябва основа (например трион, отрязан от дърво, дъска или дори стара дъска за рязане) и куки (можете да си купите готови, да направите свои собствени или да използвате стари дръжки на вратите за тези цели.

Бутилки и кутии с надписи

   Искате ли да превърнете обикновените кутии, чаши и буркани в стилни аксесоари с надписи? Не е толкова трудно: можете да изрежете думите, които искате, от самозалепващи се или да закупите стикери, върху които можете да пишете с тебешир.

Източник: keramo-bg.com