Материи, от които са изработени дрехите

Предстои ви раждане на бебе, или посещение при бебе? Най-често едно от важните неща, които може да купите са бебешки дрехи. И няма нищо по-удобно от това да напазарувате любимите си бебешки дрехи онлайн. Страхотна идея, но има няколко неща, които не трябва да забравяте:

Без значение, дали става дума за пелени, ританки, костюмчета, блузки, чорапки, обувки или каквито е други аксесоари и бебешки дрехи, онлайн пазаруването им трябва да бъде свързано с информиран избор. Проверете дали дрешките са подходящи за бебета, не съдържат ли синтетика и от какво са изработени. Най-добре е да купувате бебешки дрешки от 100 % памук, които лесно се перат и не дразнят нежната бебешка кожа.

Безопасност на дрехите

Колкото и да е сладко някое костюмче с ципове или връзки, изчакайте детето да стане поне на година или най-добре две, преди да започнете да му купувате подобни тоалети. Гледайте дрешките да нямат ръбове, които убиват, да са с копчета, които лесно се разкопчават и да нямат ципове и връзки по тях. Връзките са особено опасни, а копчетата е най-добре да са секретни, за да не може бебето неволно да ги откъсне или погълне. Никакви връзки, ресни, пайети и други подобни декорации. Бродериите са красиви, но се уверете, че нямат ръбове или висящи конци от вътрешната страна, за да не дразнят бебето.

Размери

Бебетата растат по-бързо от децата на година–две, така че не забравяйте да се съобразите с този факт. Ако купувате бебешки дрехи онлайн за подарък, а не сте сигурни кога ще отидете, купете по-голям размери дрехи, а не точния. Дете на 3 месеца е доста по-малко от бебе на 6 месеца. Така че внимавайте с избора на облекла.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  10 билки, които понижават апетита и помагат за ефективно отслабване

Производители

Изберете европейски или най-добре английски или български производители, когато става въпрос за покупки на бебешки дрехи онлайн. Електронен магазин за детски дрехи „Фънки Кидс”, например, предлага детски и бебешки облекла на висококачествени английски марки. Производителите са с дългогодишен опит в текстилното производство, а освен това са и добре запознати с изискванията за качество на ЕС и се съобразяват с международните стандарти за качество.

Цветове

Много често си харесвате бебешки дрехи онлайн, поръчвате и… покупката, която пристига, е различна–като цвят или размер. Проверете внимателно дали моделът на картинката, отговаря на модела, който ви е доставен, а също така и дали размерите отговарят на описаните в сайта. Не пропускайте да потърсите форма за контакт и да се запознаете с условията за връщане и доставка, преди да направите поръчката. В случай, че ви е нужна замяна, позвънете предварително и се договорете с доставчика по тези въпроси.

Цена

Покупката на бебешки дрехи онлайн често е по-изгодна, отколкото, ако решите да ги купите от физически магазин. И все пак, не пропускайте да проверите цената. Най-добре е да купувате директно от вносителите, тъй като техните цени са по-ниски, а условията за доставка–доста по-изгодни, спрямо тези на другите фирми. И още един съвет–ако купувате за бебе, не се изхвърляйте с прекалено скъпи дрехи и аксесоари. Само след няколко седмици вашия малчуган ще е твърде голям вече за тях. Избирайте качествени и здрави дрехи, от подходящи материи, но не и твърде скъпи. Оставете дизайнерските модели докато той/тя порасне достатъчно, за да ги носи поне два-три сезона след това.
Снимка: edziecko.pl

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Какви рискове крие кашлицата