Позволете ни да Ви запознаем с град Делчево, по-малък брат на Благоевград, но намиращ се извън пределите на България, само на 40 км. от Благоевград, и на 10-тина километра от границата.
Град Делчево, Република Македония
Хотели и ресторанти, препълнени от българи, пазарът впечатли с вкусна и качествена продукция, собствено производство.

Първото впечатление – зеленина и чистота, подредено, за разлика от Благоевград, в никакъв случай непрезастроено.

Чисто!!! Спокойно…

Вярно е, малко градче е, но за сметка на това с качествена храна.

Ако решите да посетите това градче, може да помислите и за една нощувка, но и за един ден ще е достатъчно да го разгледате.

Цените са една идея по-изгодни от родните, но качеството на храната, както споделихме по-горе се отличава. При това в пъти.

Нашият екип посетихме ресторант Трла, където похапнахме вкусна плескавица, техен си специалитет. Нещо уникално.

Овчарската салата, бирата Zlaten Dab, както и останалата кухня и напитки наистина имат разлика от българските. Например, в България, когато консумираме бира, често получаваме главоболие – сещате се причината, нали? Бъхана е с химия. Е, с храната – същата работа.

Ако посетите Македония, ако желаете да поситете град Делчево в пазарен ден, то трябва да знаете, че там пазарен ден е събота. Купихме си специфичен кашкавал, по-точно бито сирене, но е като българският кашкавал. Естествено, далеч по-различен, тъй като е по-вкусен, усеща се основната съставка, от която е съставен. Характеризира се с това, че има малки дупчици.

Интересно, но факт е, че когато хапнем парченце кашкавал – например 10 грама, то насища три пъти повече, отколкото повечето марки роден кашкавал. За причината си отговорете сами.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Екопътеки около Бургас за пролетна разходка

И така, на тръгване можете да напълните чантите с хранителни продукти, кафе, като дори да ползвате най-евтините марки техни продукти, ще се уверите, че са по-качествени от нашите най-скъпи такива.

Ориз, кафе, течен шоколад, цигари, ако сте пушачи и други!

Внимание! На границата не допускат месо, т.е. месо и месни продукти Ви препоръчваме да не купувате.

В Делчево, както и в почти всички градове и села на Македония първото превозно средство в домакинството е трактор. Хората са работливи, инвестират в земеделие, обичат земеделието. На една от снимките можете да видите. В Делчево често карат велосипеди, скутери, мотоциклети.

И за финал, трябва да признаем, че доста българи посещават Делчево, както и съседните македонски градове и села, похапват, пазаруват, посещават нощни заведения. Ние не успяхме да посетим нощно заведение, но друг път ще сторим и това, и естествено, ще споделим отзиви.