Няколко думи за Магия 2004 ЕООД

Компанията „Магия 2004“ ЕООД е млада, но бързо развиваща се фирма, компания, даваща работна ръка на десетки служители.

Старт на дейността фирмата дава през 2020 година, като от тогава е една от водещите в град Средец и областта.

Предприятието, което основно преработна сини сливи, е реализирано с проект по подмярка 4. 2 „Инвестиции в преработка, маркетинг на селско-стопанските продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Размера на инвестицията включва закупуване на технологично оборудване за фабрика, направата на сушилни, закупуване на сгради, и изготвяне на бизнес план като анализ за икономическа устойчивост на проекта.

Сред основната цел на фирма Магия 2004 ЕООД е производството на първокласни сушени плодове и развитие на икономиката в малките населени места на България.

Сред плодовете, които компанията най-често изкупува и обработва, това с сините сливи. Те имат редица полезни свойства и са много интересни, т.е. струва си да отделим по-голямо внимание.

7 полезни свойства на сините сливи

Нека разгледаме по-подробно 7 доказани факта за ползите от сините сливи за нашето тяло.

1. Имат богат състав

Сините сливи са сравнително висококалорични сушени плодове (около 240 калории на 100 грама), които съдържат следните хранителни вещества:

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Хижа Македония - към Ангелов връх

Протеин 3%

Мазнини 1%

Диетични фибри 45%

Въглехидрати 26%

Витамин В2 6 %

Витамин В5 8%

Витамин В6 10%

Витамин Е 12%

Витамин К 50%

Витамин РР 9%

Калий 35%

Калций 8%

Силиций 65%

Магнезий 26%

Фосфор 10%

Желязо 17%

Манган 15%

Мед 28%

Хром 23%

2. Подобряват функционирането на храносмилателната система

Сините сливи са ценен източник на диетични фибри (особено неразтворими), които играят важна роля в регулирането на чревната дейност. Фибрите подобряват контрактилната активност на гладката мускулатура на чревната стена, като осигуряват навременна евакуация на изпражненията.

3. Антиоксидант

Сините сливи са богати на антиоксиданти. Антиоксидантните вещества неутрализират действието на свободните радикали (при оксидативен стрес) върху клетките, което води до злокачествена трансформация или смърт на последните.

4. Увеличават здравината на костите

Сините сливи са богати на минерали (фосфор, калий, магнезий) и витамин К, които играят важна роля в регулирането на костния метаболизъм.

5. Намаляват нивата на холестерола

Сърдечно-съдовите заболявания, причинени от повишени нива на холестерол, са сред водещите причини за заболеваемост и смъртност в световен мащаб.

6. Сините сливи помагат за справяне с наднорменото тегло

Редовната консумация на сини сливи е свързана с по-бърза загуба на тегло. Ефектът е свързан с няколко механизма. Сините сливи са богати на диетични фибри, които след като попаднат в стомаха, увеличават обема си. В резултат на това има разтягане на стомаха и чрез рефлексни и неврохуморални механизми инхибиране на центровете за глад в мозъка, което намалява желанието за храна за няколко часа.

7. Намаляват нивото на кръвната захар

Сините сливи, въпреки изобилието от въглехидрати в състава, не предизвикват значителни колебания в нивата на кръвната захар след консумация.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Красотата на Пирин планина - Жабешкото езеро

Заключение

Както можете да се уверите от тази статия, сините сливи се считат за ценен сушен плод. Те са пълни с витамини и минерали, фибри и изобилие от антиоксиданти. Редовната консумация е свързана с ниска честота на сърдечно-съдови заболявания и диабет тип II. Сините сливи също подобряват функционирането на стомашно-чревния тракт и укрепват костната тъкан, като помагат за намаляване на телесното тегло без вреда за здравето. За да получите изключителни ползи, се препоръчва да се намали консумацията, да се избягва термичната обработка и да се вземат предвид възможните странични ефекти.

И така, ако сте търговец, ако имате и оглеждате сини сливи, можете да ги продадете на Магия 2004 ЕООД.