СПОДЕЛИ

Панорамна площадка „Орлово око“, връх Св. Илия и още нещо … На една от снимките се вижда и село Ягодина, панорамна снимка на селото.

Реално площадка „Орлово око“ привлича туристи от цял свят, тъй като гледката е величествена, дори малко страшна.

Достигането на панорамната площадка може да стане по два основни начина, пеш или с off road превозно средство, най-често мощни джипове.

Адреналин, скали, катерене на „кози пътечки“, но дали си струва? Трябва да го посетите, за да се уверите, че отговорът на този въпрос е „ДА“, „Категорично ДА“.

Самата метална рампа, която прави така, че буквално се реете във въздуха е монтирана на връх „Свети Илия“, като надморската височина е 1563 метра.

Изгледът към красотите на Западни Родопи, гледката към Пирин, дори малка част от Рила, към планини от съседна Гърция, правят така, че да не искате да си тръгвате от това красиво кътче на България.

На приблизително 500 метра под площадката се вие живописното Буйновско ждрело.

Нещо важно, местните казват, че върхът не бива да се изкачва в лошо време, тъй като там падат много гръмотевици. Нещо повече, името на върха е именно на повелителя на гръмотевиците Свети Илия.

Ако сте планували посещение на „Орлово око“, то със сигурност вече сте посетили и една от двете пещери, които се намират в близост. Ягодинската пещера си струва да бъде видяна непременно!

Може би е време да спрем да пишем, а да покажем снимките: