Остров Бали – един тропически рай

Бали е тропически остров, който се намира сред Индонезийския архипелаг. Там може да се насладите на неописуемите тропически плажове, горещата култура и винаги усмихнатото слънце на главите ви. Ако тези причини не са достатъчни, за да отидете на почивка Бали това лято, то нека споделим още няколко интересни факта. Бали е известен освен с неповторимата и уникална красота и със хилядите храма. Точно за това е наречен острова на храмовете.

Столицата му е Диспенсър, най-високата точка е Агунг – напълно активен вулкан, който последно е показвал своята мощ през 60-те. Населението на Бали е основно от индуиси и наброява около три милиона. Ако отидете на почивка в Бали обезателно трябва да видите следните забележителности и атракции: Санур, Семинииак, Кута, Джибаран и невероятния град Нуса Дуа. Единствено ако отидете на почивка в Бали можете да видите оризища – това е и основния поминък там. Те представляват невероятно красива гледка, особено когато са терасирани.

Едно от неприятните ситуации е попадането в задръстване на главната улица в столицата – Джелан Гаджах Мада. Но пък, ако търпеливо стигнете до паметникът на кралското семейство няма да съжалявате. Губернаторската резиденция също не трябва да я подминавате с лека ръка. А музеят на Бали е задължителна спирка за всеки турист.

Първият и най-голям курорт на острова е Кута само на няколко километра от столицата. Курорта се разполага на около двадесет километра покрай брега и е изключителна атрактивна дестинация за сърфистите. Всеки турист, който е прекарал почивката си Бали в този курорт е бил впечатлен от богатия избор на отлични ресторанти, барове и много магазини. На изток от столицата се намира друг особено привлекателен курорт – Санур. Там е точното място за хора, които не търсят спокойствие и тишина, а напротив безкраен купон и веселие. Всяко нещо си има цена и тук цените на веселието са по-високи, отколкото спокойствието в Кута.

 

А за най-най-изисканите вкусове Бали може да предложи и бутикови хотели. Изживяването е неповторимо и оставя ярки спомени за цял живот. Заслужава си да организирате меденият си месец именно на Бали, съобщава Hote.li.