Здравейте приятели на Шарена Черга. През тази седмица успяхме да посетим град Пазарджик.

Екипът ни, като травъл блогъри, с удоволствие ще Ви представим снимки, както и впечатления от този прекрасен град.

Готови ли сте? Да започваме…

Централната част на град Пазарджик впечатлява с живот, много хора, младежи, заведения, пъстрота, зеленина и какво ли още не.

Надписът „Пазарджик“, е любимо място за дечицата, тъй кто с буквичките много добре си играят.

Според най-силната онлайн енциклопедия – Уикипедия Па̀зарджик е областен град в Южна България, административен център на община Пазарджик и на област Пазарджик. Намира се на 37 km западно от Пловдив и на 112 km югоизточно от София. Лежи на двата бряга на река Марица в западната част на Горнотракийската низина и е вторият най-важен културен и административен център в Южна Централна България. Последното преброяване на НСИ към края на 2018 г. оценява населението на града на 68 194 жители.

Най-ранното споменаване на Пазарджик в историческите извори се съдържа в подробния муфассал регистър на акънджиите, съставен в дните от 2 до 11 декември 1472 година.

 

Освен с интересен център, Пазарджик впечатлява гостите и жителите с парк Острова.

Паркът ще Ви впечатли с: най-дългата пейка в света, уникален розариум, зоогическа градина, езеро, в което можете да карате водни колела, много фонтани, динозаври, прекрасна зеленина, огромен кръст, който пази населението на град Пазарджик, много пейки, много детски атракциони, включително виенско колело, блъскащи се колички и каквото още се сетите, сянка и прохлада, както и страхотни заведения, където можете да пиете нещо свежо. Много снимки на парка можете да видите, като кликнете тук.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  КОВАН КАЯ – безценното тракийско наследство до Маджарово

Спортен град, с добра инфраструктура за спортистите. Много футболни игрища, игрища за баскетбол, за какъвто спорт се сетите.

Близостта на град Пазарджик до град Пловдив прави така, че мнозина да работят именно там, а повечето от Вас знаят, че Пловдив се развива изключително бързо.