Осветлението е много важно за хората. Човек получава около 90% от цялата информация с помощта на светлината, която идва от заобикалящия го свят.

Светлината е основният елемент, който ни дава способността да виждаме, оценяваме цвета, формата и перспективата на всички обекти, които ни заобикалят. Правилната светлина дава възможност да се повиши производителността на човек без вреда за здравето му. Лошо настроение, често претоварване, колкото и да е странно, всичко това е ефектът от лошото осветление. Всички офис работници по принцип са в една и съща стая цял ден, седмица или дори повече, а постоянното мигане на лампите на тавана, неправилното местоположение на работното място и просто липсата на светлина могат да „взривят“ мозъка“ на всеки служител.

Какво трябва да бъде осветлението на работното място?

Светлината на работното място трябва да пада от лявата страна на седящия човек, така че светлинните потоци да не попадат в очите и монитора на компютъра. Най-добре е да използвате източници на светлина като Лампа LED панел, те дават светлина с достатъчна интензивност с приятен блясък, който не натоварва очите.Не забравяйте за естествената източник на светлина, който също трябва да е отляво. Поставете масата с левия й край към прозореца и в никакъв случай не сядайте до нея (прозореца) с лице. Естествената дневна светлина е идеален спътник на работното място, има благоприятен ефект върху психиката, стимулира метаболизма и дава бодрост и добро настроение.

Също така, когато избирате лампа трябва да вземете предвид нейната цветова температура. Ако искате да създадете кът, където можете да се отпуснете и да се отпуснете, лампа с топъл светещ спектър и за да се концентрира служителят върху работния процес и повишаване на неговата производителност.

 Защо точно LED?

Първо, трябва да сте в крак с тенденциите и второ спестяването на електроенергия, а липсата на живак и тежки метали ще помогне да се осигури работното място на служителя обезопасно за непредвидени ситуации. Дълъг експлоатационен живот от 25 000 часа, елиминира разходите за постоянна подмяна на лампи в осветителни тела.