Пещерата „Проходна“, наричана още „Очите на Бога“, или „Божиите очи“.

В България туристически обекти съвсем не липсват. Съвсем не липсват места, които да посетите. Без значение, дали се касае за еднодневно посещение, или за уикенд с нощувка.

Днес ще Ви запознаем с пещера Божиите очи, която всъщност се казва „Пещера Проходна“.

Пещера Проходна – Очите на Бога

Пещера Проходна, наричана от посетителите Очите на Бога, както и Божиите очи, е интересна забележителност край Карлуково, чудесна уикенд дестинация. Днес, Dzhunev Photography ви е подготвил интересни снимки от пещерата.

Пещерата прилича на тунел, но е важно да отбележим, че той е естествено образувал се, т.е. тунел, който не е направен чрез намесата на техника.

Централната част се характеризира с това, че има две огромни дупки, като таванната част е с пещерна форма, с отворен вид. Именно тази част от пещерата се явява като Божиите очи.

През тях прониква голямо количество светлина. На една от снимките можете да видите светлинните лъчи.

Трябва да отбележим, че на места в пещерата е доста хлъзгаво, като причина се явяват капките вода, които падат от горната част на пещерата.

В самата пещера има много скални образувания. Някои от тях са достъпни и можете да ги изкачите, други – не.

Ако кажем, че това е любимата ни пещера, съвсем няма да сгрешим. Аз и моят екип посетихме пещерата на 26 август 2020 година, т.е. през лятото, не знаем как би изглеждала през зимата, затова си задаваме задача, през студените месеци отново да посетим тази природна прелест.

Тъй като екипът на Шарена Черга Ком, както и повечето от Вас, когато посещават дадена природна местност, са свикнали да разглеждат и други, намиращи се наоколо, няма как да пропуснем да споделим, че около Пещера Проходна има изключително много други забележителности, които можете да видите.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Най-ефикасните билки за усилване на имунната система

Каньони, проломи, ждрела, при това какви точно?

Пригответе се за здраво ходене.

Ще се изумите от много обекти, които можете да посетите.

Очакват Ви два скални манастира, скални къщички, Луковитска екопътека Искър-Панега, както и много други обекти.