Като всяка по-голяма покупка, избирането на нов матрак изисква да вземете предвид някои неща, сред които е и как ще го купите. В модерните времена, в които живеем, матраци се продават в почти всеки голям онлайн мебелен магазин и магазини за спално обзавеждане. Онлайн пазаруването е предпочитано от мнозина, защото е лесно и удобно, а също така по-лесно се намират изгодни оферти.

Покупка на матрак от онлайн магазин

За да оптимизирате максимално онлайн пазаруването на матрак, трябва да следвате следните основни стъпки.

  1. Определяне на бюджет

Определянето на бюджет за вашия нов матрак е много важно, за да намалите времето за търсене и моделите матраци, от които да избирате. Преценете до каква сума можете да отделите и дали е наистина нужно да я похарчите цялата (ако е по-голяма). Според бюджета вече можете да изберете еднолицев или двулицев матрак, съответно и какъв да бъде – пружинен, от латекс, с мемори пяна и т.н. Също така имайте предвид, че освен материалите, от които е изработен даден модел, цената на матрака зависи също и от размера му – по-голям размер обикновено означава и по-висока цена.

  1. Проучете пазара

След като сте определили своя бюджет и сте се насочили поне малко какъв матрак ви трябва, според нуждите ви, започва по времеемката част – проучването на пазара. В България има множество онлайн магазини, които предлагат матраци, но от вас зависи да направите необходимото проучване и да проверите цените в кои точно са най-изгодни. Също така е добре да проверите дали даден онлайн магазин предлага безплатна доставка, какви са условията за връщане и замяна, дали има допълнителни такси при покупка, период за тестване на матрака и разбира се – каква гаранция се предлага.

  1. Сведете до минимум избора

След като се спрете на подходящия онлайн магазин за матраци, сведете до минимум избора на модел. Повечето потребители обикновено се спират на много различни марки и модели матраци, след което им е трудно да изберат. Преценете какво точно ви трябва и какво търсите и според това сведете до минимум своя избор, например до един-два, най-много три модела. В последствие прочетете подробна информация за всеки от тях, дори можете да потърсите мнения на потребители за всеки модел, и така изберете най-подходящия.

 

Предимства на покупката на матрак от онлайн магазин

  • Купуването на матрак онлайн става много по-бързо и лесно, отколкото при обикаляне на физически магазини, консултиране с продавачи и изпробване на различни матраци.
  • Често онлайн магазините пускат хубави модели матраци на промоция, съответно даден матрак може да се купи онлайн на по-ниска цена отколкото от магазина.
  • Повечето онлайн магазини предлагат подробно описание на всеки модел матрак, за да се добие отлична представа за качествата му, докато не винаги даден продавач-консултант може да ви даде тази информация на място в магазина.
  • Много продавачи във физически магазини ще ви пришпорят да купите даден матрак, дори можете да излезете извън рамките на бюджета си, което няма как да стане при онлайн пазаруване.
  • Онлайн търговците обикновено предлагат безплатна доставка и имат политика за изпробване и връщане на продукта.