СПОДЕЛИ

Избор на преносим GPS навигатор – ценни съвети

Със сигурност много от нас са запознати с GPS навигатори за автомобили, които се оказват на помощ на автомобилистите в дивата природа на градската джунгла и в необятността на огромната ни Родина. Например, ако се касае за шофьор на такси, който от скоро е започнал работа в софийска таксиметрова компания, то без навигация работата му е спукана.

Желанието ни да се измъкнем от непознати места, независимо дали става въпрос за туристическо пътуване, поход или разходка до гората, прави така, че чрез GPS нещата да се случват лесно.  И ако не искате да се сблъскате с дилемата в един хубав момент, къде да отидете сега, как да стигнете до място Х, то  трябва да помислите за закупуване на преносим GPS навигатор, чиято функция е да ви покаже къде се намирате.

 

И напоследък геокешингът става все по-популярен – туристическа игра, използваща сателитни навигационни системи, която се състои в намиране на кешове, скрити от други участници в играта. Всички навигатори с карти поддържат тази функция.

Преносим GPS навигатор работи като автомобилен навигатор – той се ръководи от спътници и по този начин определя координатите му. Това е основното. Освен това тези координати се запомнят и виждате маршрута си. Повечето навигатори са заредени с основна топографска карта на Земята с различна точност. Основната карта включва езера, реки, градове, магистрали, магистрали, железопътни линии и брегови линии. И наскоро в родния ви град (или не ваш) понякога не знаете къде сте стигнали или как да стигнете до непознато място – и в този случай има навигатори. Ще спрем на тази и други допълнителни функции, когато разгледаме подробно всяко от устройствата.

Друга обща характеристика на преносимите GPS навигатори е тяхната простота. Можете да ги пуснете от малка височина, да ги използвате при дъжд и като цяло – те са просто създадени за условия за туризъм. И най-добрата компания, която знае как да направи тези устройства, е Garmin. Други компании не успяха в това, така че в нашия преглед ще намерите устройства само от този производител. Всички навигатори са русифицирани и имат широка мрежа от сервизни центрове в цялата страна. На уебсайта на производителя можете да изтеглите много допълнителни карти с различни места и детайли. И всички въпроси, които възникват, ще помогнат да се отговори на службата за поддръжка на компанията.