Негово величество СТОЛЪТ – изключително важен, и в офиса, и в жилището, където живеем.

Ние седим. Ставаме. Отново сядаме. Краката стават вцепенени, гърбът боли, получаваме дискомфорт в областта на врата, Това всичко Ви е познато, нали? Е, не е трудно да се досетите – вие сте служител в офиса, т.нар. „бяла якичка“. Мениджър сте на компания, прекарвайки часове наред зад бюрото си.

Значителна част от работните дни прекарвате в седнало положение, постоянно променяте позицията на тялото и само от време на време напускате работното място, но какво се случва с тялото Ви?
Какво трябва да направите, за да подобрите комфортът и уютът? Разбира се, от една страна, е необходимо непрекъснато да се изпълнява набор от физически упражнения, предназначени специално за „заседнали“ работници. От друга страна, ако седите на неудобен стол, трябва да промените радикално това, а именно като закупите нов офис стол, който притежава редица свойства, облекчаващи продължителната работа и предотвратяващи болка, която би настъпила при традиционни, нискоефекивни столове.

Правилно е да изберете стол, който няма да се превърне в пречка за работа, а ще бъде истински помощник, като спазите определени правила и препоръки.
1) Никога не оценявайте качеството на работещ стол, ръководен само от външния му вид. Атрактивен не означава удобен, затова силно препоръчваме първо да „опитате“ един стол, като седнете, като се завъртите, и едва тогава да го поръчате.
2) Обърнете внимание на удобството при преместване на стола. Той естествено трябва да бъде оборудван с колелца, които се движат лесно и безшумно на всеки тип повърхност. Това правило не важи за кухненските столове.
3) Желателно е да има подлакътници в стола, тяхното отсъствие не е оправдано от нищо друго, освен от оптимизиране на офис пространството.
4) Столът трябва да е абсолютно регулируем – най-малко 5 режима за регулиране на облегалката, подлакътниците, височината. Наистина висококачествените столове често са оборудвани с механизми за люлеене и затихване. Освен това, всички лостове за управление на стола трябва да бъдат леснодостъпни и да не се налагат сложни движения, за самото конфигуриране.
5) Изборът на материалът, от който самата седалка е изработена, както и часта, грижеща се за гърбът, също са от изключително важно значение. Материалът трябва да е от естествени тъкани, или практически смесени тъкани.

Огромното мнозинство от ръководителите, поне в Европа и САЩ, си дават сметка, че служителите им трябва да чувстват уют и комфорт и специално от столовете не икономисват средства, а напротив, инвестират повече, като искат техните подвластни да се чувсват комфортно, спокойно и в приятна работна атмосфера.

Така че основното желание на всички „заседни“ специалисти е да намерят не само правилния стол, но и правилния лидер, който се грижи за подчинените си.

Ако и Вие сте сред добронамерените лидери и търсите най-доброто за служителите си, то можете да разгледате столовете, предлагани от магазин Sedni.bg.