5 здравословни идеи за движение през пролетта

5 здравословни идеи за движение през пролетта

  5 здравословни идеи за движение през пролетта5 здравословни идеи за движение тази пролет е време да си предложим взаимно, защото слънцето започна да топли земята. Кокичетата вече подадоха бели главички и разцъфнаха, а навън времето изведнъж просветна и стана време да посрещнем китна пролет. Тъй и тъй ни е пролетно в сърцата, а вече и времето позволява, нека ни е пролетно и в спорта. Като цяло спортуването на открито е едно огромно щастие, защото на фона на изгорените калории, се зареждаме с топлината и светлината на земята, въздуха и водата наоколо ни. Да дишаш, дори и не дотолкова чистия въздух навън си е по-добрата опция от това да се закъташ в някоя задушна зала за фитнес.

 

Ето и добри примери за 5 здравословни идеи за движение

  5 здравословни идеи за движение през пролеттаРазходка в планината, в парка или до близката река – пролетта е времето, когато въздуха е по-чист, особено след обилния сняг тази зима. Всичко наоколо ни се разлиства и раззеленява и как на човек да не му се прииска да си направи една разходка? Ако не ви ще да излезете от комфортната си зона и да забегнете до близката планина на излет, много губите. Това е една много атрактивна, горяща сума калории активност и при това е щадяща сърцето, белите дробове, и въобще не ни натоварва, като цяло.  Ходенето често е пренебрегвано, но то по своята същност си е спорт, стига да се практикува както трябва и достатъчно често.  

Ако планината е далеч от вас, то поне един излет до близката река е много удачен начин да се заредите със свежа енергия и да се разходите сред природата. В краен случай, ако близкия парка е най-близката ви дестинация, то една разходка или поне сутрешно тичане по 20-тина минути за заряд е още една добра идея за пролетта.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Смутито идеалното решение за здравословен живот

 5 здравословни идеи за движение през пролетта Поход в планината – походите в планината са много полезни, както за тялото, за диетите и горенето на калориите, така и за да нахраните душата и очите си. През пролетта е приказно да отидете в планината, сред цялата тази раззеленяваща се приказка около вас. Поляните са с току що покарала тревичка, тук там се срещат ароматни диви цветя, а дърветата започват да се обличат в нови премени. Идеята да посетите Витоша, Рила, Пирин, Родопите или дори Стара планина е изключително добра. Не е нужно да се ограничавате с места близки до вас, все пак за такъв поход е нужно да отделите поне един уикенд, за да има смисъл от него.

Отидете на любимото си място в планината, която ви е по сърце, места има много и всичките са чудно красиви. Може да отскочите до Ковачевица, Жеравна, Чудните мостове, Райското пръскало и редица други красиви кътчета в България. Ще се заредите с енергия и ще спортувате без дори да го осъзнавате.

  Катеренето в планината гори сума калории. Активизират се процесите по изхвърлянето на токсините от тялото. Ума е освежен и зареден, а настроението е подобрено. Въздуха в планината е по наситен с йони и това благоприятства дишането и спомага за лечение на заболявания, като респираторните.

 5 здравословни идеи за движение през пролетта Колоездене – отличен спорт сред 5 здравословни идеи за движение. Можете да го практикувате няколко часа, кратко време или цял ден, зависи доколко сте подготвени. Забележете само около час колоездене гори повече от 500 калории, така че не е за изпускане. Освен това мускулатурата на бедрата, седалището и цялото тяло въобще се развива много при този спорт. За финал на всички ползи, колоезденето е сред природата, отново сте навън, дишате чист въздух и се радвате на прекрасното време.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Йога практиката – част от здравословния ни начин на живот

 

 

 5 здравословни идеи за движение през пролеттаЕзда – дори и да си мислите, че ездата е по-аристократичен спорт сред 5 здравословни идеи за движение, то в това няма нищо сложно и непреодолимо. В България на много места има конни бази, където можете по уникален начин да изпълните деня си с преживявания. Ако се страхувате, няма от какво, има опитни жокей, които ще ви помогнат. Ездата по един изключителен начин развива баланс, координация, укрепва и заяква мускулатурата, подобрява рефлексите и повишава ставната активност. Освен това циркулацията на кръв в тялото е подобрена, както и работата на сърдечно-съдовия апарат. 5 здравословни идеи за движение, които избрахме включват ездата не случайно. Тя изгаря до над 5 калории само за една минута и оптимизира работата на черния дроб и метаболизма.

 

5 здравословни идеи за движение през пролеттаЛюбим спорт – тук имате пълната свобода да избирате между футбол на открито, тенис на открито, баскетбол, волейбол и каквото още се сетите. Важното е да се забавлявате и да прекарате уникални  часове с приятели или семейството си. Сред 5 здравословни идеи за движение, тази е по скоро за удоволствие, но то е най-важно в активния спорт все пак. Затова практикувайте го поне веднъж седмично и ще видите, колко ще сте заредени с енергия.

Това бяха 5 здравословни идеи за движение, ако не сте си избрали нито една, то помислете за по добри варианти, но нека са на открито. Все пак пролет е и времето прекарано навън е дар.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here