Ако работите и живеете в София, но с нетърпение чакате да стане петък следобед, то е време да помислите къде да прекарате предстоящият уикенд.
Благоевград е днешното предложение на Шарена Черга. Представяме Ви 10 причини, поради които да посетите Благоевград:

Причина 1 – Благоевград е изпълнен с живот
Събота вечер задължително трябва да посетите нощни клубове, механи или ресторанти. Ще се удивите от младостта и начинът, по който младите се забавляват в Благоевград. Цените – няма какво да ги коментираме, те са изключително привлекателни.
Причина 2 – Красотата на Благоевград. Едва ли не сте били вече в Благоевград и не сте останали пленени от красотата. Ще Ви трябват повече от два дни, за да обиколите всички важни и красиви места, някой от които са: Парк Бачиново, Парк Ловен дом, Зоопарк Благоевград, Площад „Георги Измирлиев“ (имайте предвид, че към този момент площада е в ремонт), Православен мемориален кръст „Памет и вяра”, както и още много други места.

Причина 3 – Евтино е. Можете да си закупите луксозни и маркови дрехи за добра цена. Ларго Мол Благоевград работи и събота, и неделя. Можете да си закупите маркова дрешка с марката HM на добра цена.

Причина 4 – Ларго МОЛ и Ларго Вю. Ако посетите Благоевград, то задължително трябва да видите гледката на Благоевград от Largo View. Тя е неуписуема, невероятна, уникална.

Причина 5 – Гостоприемството на благоевградчани. То трудно може да се опише, трябва да се усети, затова не се чудете, а стягайте куфарите.

Причина 6 – Богатото разнообразие от културен живот. Можете да посетите актуална театрална постановка, да закупите билет за кино, концерт и други. Всичко зависи от периода, в който сте решили да посетите Благоевград.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  ЧИНКУЕ ТЕРЕ (Петте земи) – италианска магия и още…

Причина 7 – Църквата „Въведение Богородично“ – гр. Благоевград. Разположена е в махалата Вароша. Изградена е в 1840 – 1844 година на мястото на по-стар храм, към който е имало метох на Рилския манастир и килийно училище от преди 1800 година.
Причина 8 – Въжен Парк Коколандия – Бачиново. Ако сте с дечица, то паркът ще Ви позволи да си отдъхнете, тъй като ще ги заангажира по начин, който ще ги държи далеч от телефони и таблети, а в същото време ще им достави доза адреналин и забавление.
Причина 9 – Музеят. Любопитни ли сте? Посетете градският музей и научете повече за Горна Джумая (старото име на Благоевград).
Последната 10-та причина, това е старинният квартал „Вароша“. За да се потопите в историята на Благоевград, трябва да се разходите по автентичните улици на тази живописна част, намираща се в сърцето на Благоевград.