СПОДЕЛИ
Най-добрите супер храни за здравословен начин на живот

Храни усилващи имунната защита на организма

 Храни усилващи имунната защита  Храни усилващи имунната защита има и те действат в действителност. Но ако очаквате някакво чудо и мислите, че като хапнете веднъж, два пъти от тези храни вече имате щит срещу болестите грешите! За да е силен имунитета ви е нужно да си осигурявате и добър сън, да се движите активно и да внимавате, с какво се храните като цяло. Цялостния ни начин на живот, обосновава и цялостното ни здравословно състояние, така че помислете за коренна промяна, а не за пластика на ежедневието си!

Ето и кои храни спомагат да имаме по-силен имунитет

 

Храни усилващи имунната защита   Цитрусите разбира се! – храни усилващи имунната защита определено са цитрусите. Те са изключително богати на витамин С, а всеки знае, че той спомага силния имунитет. Как става това ли? Ами витамин С играе основна роля в производството на бели кръвни клетки. А те именно са нещото, което преборва инфекции, вируси и настинки. Особеното за витамин С е, че той се изхвърля от тялото ако е прекомерно много. Не се задържа и натрупва, затова и трябва да се приема редовно. За предпочитане, чрез храните богати на него, като портокали, лимони, мандарини и други.

 

Храни усилващи имунната защита   Бадемите – бадемите са ядки много богати на витамин Е. Храни усилващи имунната защита, като тях са полезни и за храносмилането, и са богати на полезни мазнини. Особеното за усвояването на витамин Е, е нуждата от мазнини за да го усвоим пълноценно. Това е така, защото той е от групата на мастно разтворимите витамини. Ролята му за силен имунитет е не по-малка от тази на витамин С, така че не бива да бъде пренебрегван. Хапвайки половин чаша бадеми дневно, бихте могли натурално да си набавите цялата ви необходима доза от витамина за деня.

 

Храни усилващи имунната защита   Червени чушки – червените чушки, според някои учени са по-богати на витамин С, дори и от цитрусите. Затова хапването им сурови или леко преработени е много полезно. Те са богати и на бета каротени, които пък са адски полезни за здравето на очите и кожата. Така комбинирано ще имате здрав имунитет и добро зрения с красива кожа.

 

 

 

Храни усилващи имунната защита   Броколи и спанак – ако прочитайки това правите кисела физиономия недейте. Спанака и броколито са едни от най-полезните зеленчуци. Те са богати на витамините А, С, Е, бета каротени, цинк и желязо. Разбира се най-добре е да хапваме сурови тези зеленчуци, за да действат, като храни усилващи имунната защита. Можете да ги хапвате леко варени на пара, на свежа салата или пък по друг начин.

 

 

 

Храни усилващи имунната защита   Джинджифил и куркума – две екзотични и леко люти подправки. Те обаче са толкова полезни за имунната защита, за метаболизма и за регулирането на процесите в организма, че не бива да се пренебрегват с лека ръка. Куркумина и джинджерола са вълшебните съставки в тях, които действат като антиоксиданти и витамин С в комбинация. Може да използвате тези две ценни подправки в готвенето, като екстракт на капки или под формата на добавки, като капсули. Може да си правите вода с лимон и настърган джинджифил. Може да слагате джинджифила в сладкиши. Куркумата е чудесна за пикантни ястия, индийска кухня и като подправка за пикантен чай.

 

Храни усилващи имунната защита на организма   Натурално кисело мляко – храни усилващи имунната защита няма как да не включат в състава си и киселото мляко. То е естествен пробиотик. Регулира добрите функции на стомаха, отделителната система, подпомага имунната защита и е превенция за редица състояния. Живите бифидо бактерии в киселото мляко и витамин Д в състава му са много полезни за един здравословен хранителен режим подсилващ имунитета.

 Храни усилващи имунната защита освен тези има много. Като цяло свежите храни, подправките, билките и всичко от природата е добро и укрепва здравето ни. За да бъде така, обаче трябва да спазваме здравословен начин на живот всеки ден, а не само при нужда!