Вижте кои са едни от най-четените книги в света

Вижте кои са едни от най-четените книги в света

Вижте кои са едни от най-четените книги в света   Вижте кои са едни от най-четените книги в света и ги прочетете ако не сте! Напоследък, като че ли четенето, след дълъг период на летаргия, се събуди за нов живот. Все повече хора и то млади четат, което е радващо определено. Е, разбира се четенето не е същото, след като таблетите и електронните книги превзеха словото, но пък си е все същото незаменимо удоволствие за мнозина. Навярно някои четат книги, с лъскави корици от витрините на книжарниците, последно издание, други предпочитат класиката, трети залагат на препоръчани издания – каквото и да предпочитате вие, прочетете следващите няколко заглавия, не само защото са най-четени по цял свят, а и защото си заслужават. Ето ги и тях:

„Отнесени от вихъра“ на Маргарет Мичъл

Описваща суровата Американска действителност на щата Джорджия, САЩ в годините на бурна гражданска война, тази книга е нещо повече от класика. Поставена под жанра на романтичната драма, действието разгръща бурната любовна трагедия на двама лудо влюбени. Със сигурност сте гледали или филма спечелил награда Оскар, или сте чели книгата спечелила Пулицър. Затова няма да ви разказваме подробности, а просто искаме да ви подсетим, прочетете историята на Скарлет О‘Хара, защото ще се потопите в нея изцяло!

Вижте кои са едни от най-четените книги в света„Алхимикът“ от Паулу Коелю

Когато ви подканихме – Вижте кои са едни от най-четените книги в света! – определено имахме предвид и книгата на Коелю „Алхимикът“. Публикувана в далечната 1987 година в Бразилия, тази книга бележи фурор и се продава в цели 65 милиона копия. До момента авторът и държи рекорда в книгата на Гинес за най-продаван жив автор, а книгата е преведена на над 60 езика. Ако не сте я чели, няма да ви издаваме, за какво става въпрос – само ще ви кажем, че е интригуваща. Какво чакате, захващайте се да я четете!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Сентенции за живота от великия Хорхе Букай

„Шифърът на Леонардо“ на Дан Браун

Какво да ви кажем, американците умеят да пишат книги, трябва да го признаем. Тази книга на Дан Браун ще ви потопи в мистиката на свещеният Граал и ще ви предложи някои нестандартни гледни точки към личностите на Иисус Христос и Мария Магдалина. Издадена едва през 2003 година, до момента от нея са продадени около 57 милиона копия.

„Дневникът на Ане Франк“ от Ане Франк

Тази книга е тежко четиво, не само заради своята тематика, но и заради откровението на мемоарите, на едно човешко същество. Книгата е донякъде библиографична, защото се базира на записките на самата Ане Франк – еврейско момиче от Холандия. Като, че ли нацистката лудост тук не е водещото, а житейската съдба на едно семейство укривало се повече от две години от един нечовешки режим. Заслужава си да прочетете това откровение, смята се че книгата е един от най-ценните текстове за 20 век и е продадена в над 27 милиона екземпляра.

Вижте кои са едни от най-четените книги в света„Властелинът на Пръстените“ на Толкин

Вижте кои са едни от най-четените книги в света и определено ще намерите тази сред тях. Продадена в не по-малко от 103 милиона екземпляра, тази фантастика завладя света не само на книгите, но и на филмите. Сега да не кажете, че не сте гледали поне един от филмите за Властелинът на Пръстените и не ви е  било интересно – невъзможно е! Прочетете и книгите ако не сте, още по-завладяващо е.

Вижте кои са едни от най-четените книги в света завърши и сега е ваш ред да прочетете изброените книги. Определено няма да съжалявате!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Буда – цитати, които ще ни накарат да сме по-човечни