сардиня

Райски градчета в рамките на Европа, за които малко се говори

  Райски градчета в Европа има много. Като цяло на Стария Континент всеки един град, област и култура е самобитна, развивала се дълго във времето и уникална по своята същност. Да, едни от най-известните градове, които можем да посетим в Европа са Рим, Лондон, Венеция, Париж, Барселона, Москва дори и много други. Но ние се концентрирахме на не чак толкова популярни, като туристическа дестинация места, които са толкова автентични в пълния смисъл на тази дума, че си заслужава да бъдат посетени. И така да не губим повече време, а да преминем към същността на статията:

Райски градчета в рамките на Стария Континент с чуден чар

  сардиняСардиня и чудно красивата Боса – Боса за разлика от оживената и лъскава Коста Смералда в Сардиня е някак си спокойна, дори монотонна. Тук по тесните улички е тихо, а навсякъде плетеници от площадчета, стълби и улички криволичат из градчето. Тук къщите са ярко оцветени в едни пастелни тонове и образуват многоцветна шарена палитра от платното на майстор художник. Разположени са по брега, на който палмите не са рядко явление, а средновековните постройки традиция. Двореца Маласпина е главната забележителност тук и до него се стига по спокойни средновековни алеи, като много от средновековните постройки в града са превърнати в жилищни сгради, магазини и ресторанти. Така еклектиката е чудна и приказна, а усещането за вечност направо те завладява.

 франция Франция, Нажак – сред тучната зелена покривка на Пиренеите се гуши френското градче Нажак. Неговите каменни къщи с монотонно сиви покриви подават глави сред зеленината и приветстват посетители от близо и далеч. Града е уникално разположен по дължина на върха по гребена на един планински склон.  В Южните Пиренеи е заспал дълбоко Средновековния замък от 13 век, който ще ви посрещне на края, на върволицата от постройки. Освен него ще станете свидетели на множество параклиси и църкви от Средновековието отново, както и на фонтани, крепостна стена и магия най-вече. Магията на рицарите, техните дами и тайнствените кътчета в потайностите на замъка. Райски градчета, като това не са за изпускане!

 германия Германия, Еслинген – дали Средновековието ни привлича или градчетата запазили облика си от тогава са изключително романтични местенца не знаем, но пък това градче отново от това време е наистина райско. То има два моста полягащи над река Некар и е било значим център на търговия през тази епоха. Сега ще ви учудим, защото въпреки средновековния си облик градчето е почти изградено от дървени постройки, а не каменни. Старата част на града ще ви запознае с около 200 разнообразни дървени сгради с различно предназначение. Те са от 13 и 16 век, като се подреждат войнишки около площада, където активно търговците предлагат стоките си, особено по Коледа. Райски градчета от този тип не са дестинация номер едно за масата туристи, но вие не сте част от нея все пак и ще оцените магичния му характер.

  испанияИспания, Аркос де ла Фронтера – наричан бял град, като редица други Андалуски градове, този е един от първите по рода си. Кацнал е някак фриволно на върха на висок хълм и от едната му страна се вижда спираща дъха отвесна скала, а от другата гъста и терасовидна гора. Тук си заслужава да дойдете, дори само заради внушителната и чудно красива църква Сан Педро. Пътят към нея криволичи по тесни улички осени с едни от възможно най-белите къщи в Европа. Райски градчета, като това предлагат атрактивната опция да се настаните в благородническа къща с изглед към реката и да видите истински замък построен от Маври.

 

швейцарияШвейцария, Щайн ам Рейн – това сред райски градчета има изключително трудно име за изговаряне. То, обаче е толкова приказно, че ще ви се стори, като излязло от приказка на Андерсен. Сградите по улиците му са дървени и са изографисани със стенописи по фасадите, които ясно се разчитат.  Уникалната архитектура тук отново е със Средновековен привкус, което я прави лесно забележима атракция на фона на модерните мегаполиси в други части на Европа. Отново си имаме замък на разположение, който да разгледаме и дори да се изгубим в него. Така, че заповядайте няма да съжалявате.

  Е, това бяха засега райски градчета в рамките на Европа, грижливо подбрани от нас за вас. Надяваме се, че ви е било интересно и ще ги посетите все пак.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here