Смелостта е онова, което те превръща от съзерцател в участник. – Умберто Еко

Смелостта е онова, което те превръща от съзерцател в участник. – Умберто Еко

 Смелостта е онова, което те превръща от съзерцател в участник. – Умберто Еко Смелостта е онова, което те превръща от съзерцател в участник. Дали в днешно време не се превърнахме от участници  в живота, в само едни негови наблюдатели? От страх да не сгрешим да поемем в грешната посока, спираме да живеем и само наблюдаваме ли наблюдаваме. От страх да не би да ни наранят в любовта се страхуваме да обичаме и забравяме, какво е любов. От несигурността да не би да не паднем, когато се затичаме, оставаме статични на едно място и така неусетно остаряваме, побеляваме и изчезваме, без дори да сме живели истински…

 Смелостта е странно нещо, понякога я имаме в излишък, друг път е толкова дълбоко скрита в нас, че въобще е трудно да я открием. Само смелото сърце, обаче обича, само смелия ум открива и само смелата душа полита. Тогава въплътени в смелостта си се превръщаме в светлина, дишаме и живеем, като истински пълнокръвни същества, поемаме смело даденият ни живот и го изживяваме сякаш на един дъх – без да се обръщаме прекалено назад и да гледаме прекалено напред. Просто живеем в настоящето, падаме, ставаме, борим се със себе си и се движим в посоката на съдбата си.

Да си съзерцател понякога може и да е добре, но от толкова съзерцание, не ти остава време за живеене.  Наблюдаваш, трупаш опит, събираш смелост и така и не се отлепяш от мястото си – просто наблюдаваш. През това време смелите печелят битки, създават спомени, остават следи, а ти съзерцаваш и обмисляш. Живота ни е смелост, раждаме се със смелост, но после, като че ли я губим лека, полека. Бъди смел, стани участник в живота си още днес, а не наблюдател! Бъди добър и положителен и ще привлечеш доброта и щастие! Бъди себе си и никога не прави компромис с чувствата, мислите и желанията си! Бъди жив, грабни този живот и го изживей, като че ли е стихия!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Да получаваш не винаги е добро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here