Да получаваш не винаги е добро

Да получаваш не винаги е добро

Да получаваш не винаги е добро  Да получаваш не винаги е добро и определено не винаги води до положителни емоции​. Понякога е по-добре да се разминем с това, което желаем просто, защото желанията ни могат да бъдат пагубни. Съдбата може да ни отведе по неведоми пътеки и винаги, когато изгубим нещо, което не сме постигнали, придобиваме нещо друго. За жалост нагласата на хората често пъти работи в обратна посока и не получаването на желаното е смятано за един вид трагедия или несполука. Нещата, обаче са точно противоположни на това схващане и винаги това неполученото, но желано е загубено за по-добро.

 Да получаваш не винаги е добро и дори великият Далай Лама го признава. Неговото прозрение, че не всичко, което желаем и е близко до сърцето ни е добре да бъде получено, но малцина осъзнават и признават това. Даването всеки път е свързано с получаването и това, което даваме ни се връща в троен размер. Дали, обаче по закона на вселената, понякога се запазваме именно благодарение на това, че не сме получили пари, слава, любов и признание, именно в момента, в който сме ги жадували и желали. Днес искаме да пътуваме, но не можем. Дали благодарение на това, няма утре пък да срещнем любовта. Днес искаме кариера, но дали несполучвайки за момента не получаваме благословията на семейството. Затова никога не съжалявайте, за това, което не получавате в момента. Знайте, че винаги може да е и определено е за по-добро. 

Да получаваш не винаги е добро и не винаги трябва да се случи. Такъв е планът на съдбата, такъв е планът на вселената, такава е орисията ни. Ако се вслушваме в нея и я следваме интуитивно, може би ще успеем да стигнем там, където сме се стремили, но точно тогава, когато трябва. Точно тогава, когато е времето за това и сме минали през препятствията, които са ни направили по-силни, по-смели, по-човечни и по-благодарни. Така полученото няма да бъде с лека ръка оценено и забравено, а ще бъде урок за цял един живот и дар.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Традиционно и типично българско обзавеждане за кухня