СПОДЕЛИ
Джинджифила и мощната му сила за здравето

Джинджифила и мощната му сила за здравето

  Джинджифила и мощната му сила за здраветоДжинджифила е един корен с изключително специфичен вкус, но много полезен за здравето ни. Той още от древността се е използвал от лечителите в Древна Гърция, Индия и Китай, за лечението на редица болести. Мощното действие на билката или по скоро подправката е описано още от Конфуций в неговите трудове. Днес съвременното общество, обръщайки се все повече към рационалното и здравословно хранене, преоткрива мощната сила на джинджифила, като универсалния лечител за всичко.

Малко за историята на малкото коренче

  През 13 век непознатия за Европа джинджифил е бил донесен, от не кой да е, а от самият Марко Поло. И до днес най-големият производител на подправката си остава Индия, докато най-ароматните корени се доставят от Ямайка. Така освен част от здравословното хранене и доброто здраве, коренът е част и от Великите географски открития, както и от бита на Древните Гърци преди това. Днес използването на пикантната лимонена подправка е незаменима част от сладкарството. Също така екстракта от него се извлича и продава, като лек за всички болести от стомашни проблеми и настинки до лечението на зловещи заболявания, като рак и инфаркт.

 Джинджифила и мощната му сила за здравето Какво съдържа джинджифила?

  Ако бъдем честни състава на ароматната подправка е токова богат, че изреждането му изисква няколко реда. Като започнем от витамин С и фолиева киселина, минем през почти всички витамини от група В и стигнем до минерали, като цинк, калий, фосфор, калций, магнезий, желязо, натрий и други. Полезните съставки, обаче не спират до тук. Но важното е, че те освен много са и изключително благоприятни за човешкия организъм. Всичко се базира на подобряване функциите на мозъка, като той се снабдява с повече кислород, защото джинджифила действа разреждащо на кръвта.

 Джинджифила и мощната му сила за здравето Как действа ароматната подправка и какво лекува?

  На първо място джинджифила е антиоксидант, който е изключително мощен. Като такъв той възпрепятства редица възпаления и така забавя стареенето на клетките. Облекчаването на болките в стомаха с него е гарантирано. Антибактериалните му свойства пък ускоряват възстановяването на рани и премахват микробите. Изключително е полезен при кашлица, болки в ставите и мускулите, както и при висока температура. Стомашните проблеми, като язва, гастрит, колит и други са силно облекчени от пикантното коренче. Приема му от раково болни на химиотерапия, бременни и хора с раздразнен стомах, които повръщат често е добро решение за облекчение на симптомите.

  На практика използването му е много лесно, защото само няколко капки от концентрираната му тинктура или настърган пресен корен в чая е достатъчен, за да облекчи редица състояния. Диабетиците могат да го използват за регулация и контрол на кръвната си захар. Освен това е чудесен, като освежаваща напитка подобряваща паметта и концентрацията на мозъка. Хората борещи се с наднорменото тегло също могат да разчитат на джинджифила. Той действа възбуждащо на метаболизма и успешно изгаря мастните наслоявания в тялото, така че да се намалят килограмите.

  Как да си приготвим чай от джинджифил у дома?

  За да си направите истински и полезен чай от подправката у дома е нужно да си купите един среден корен от хипермаркета. Днес корените на лековитата подправка се предлагат навсякъде в големите вериги у нас. Обелвате и настъргвате корена на едро ренде. Настърганата смес заливате с топла вода около 200 милилитра. Затваряте под капак и запарвате поне половин час. След това към чая се добавя и лъжица натурален мед и малко сок от свеж лимон. Тази смес се пие на малки количества и помага освен за отслабване и за доброто ви здраве. Така, че е добре да пиете чай от подправката ежедневно. Можете да го използвате и в направата на сладкиши, за ястия и въобще, както се сетите стига да не забравяте за него!

  Джинджифила е мощен природен лек с неограничена сила и то не преувеличено казано.  Така, че ако до днес не сте го използвали е време да го направите.