Лаго ди Гарда – дестинация Алпите и Италия

Лаго ди Гарда – дестинация Алпите и Италия

Лаго ди Гарда – дестинация Алпите и Италия  Лаго ди Гарда е необикновено езеро с необикновен климат. Наоколо сякаш си в Райската градина и отвсякъде си обграден с лимонови дръвчета, маслинови такива, множество олеандри и магнолии. Всички те са чудно зелени, свежи и красиви, в по-голямата си част са стандартна местна растителност и достигат до два метра. Всеки местен ги има в градинката си и аромата им се разнася наоколо. Нищо, че езерото е голямо, то е цели около 50 километра, цялото е заобиколено от тучна Средиземноморска растителност. Това на фона, че е разположено в подножието на Алпите е направо цяло чудо. Именно величествената планина пази Лаго ди Гарда от свирепите ветрове и климата тук е изключително мек целогодишно. Екзотиката е пълна, защото тук дори палми може да видите.

  Малкото градче разкрива от всеки свой ъгъл чудна гледка към спокойното и дълбоко синьо езеро. Понякога при вглеждане в пейзажа може да видите очертанията на отсрещните брегове на езерото, което иначе е широко цели 17 километра. На брега му се прокрадва усещането у човек, сякаш е на брега на едно много спокойно и безбрежно море. Освен приказна природа тук има нещо повече, обаче и това е богата история на местността. Затова историческите забележителности не са малко.

  Част от тях са праисторическите селища от наколен тип близо до Пескиера дел Гарда. Те са датирани от около 3600 години преди нашата ера. Друга известна забележителност е местността, където Тиберий води прочутата си водна битка. От Римско време датира и най-уникалната частна сграда наречена „Грото ди Катуло“, в близост до Сирмионе. От Средновековието пък ще ви посрещнат замъците на фамилията Дела Скала в Малчинезе и Сирмионе. Тези масивни каменни замъци и стени са обвити в множество легенди и предания. Освен това тук може да посетите Палацо дел Акуа – седалището на капитаните на десетте крайбрежни селища в района. Мястото е още един символ от бурната история на Лаго ди Гарда.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  ШТРАПАРИJАДА 09.04.2023, село Сараj, Северна Македония / Състезание на коне по теглене на трупи (Video)

Лаго ди Гарда – дестинация Алпите и ИталияЛаго ди Гарда място за пътешественици

  Езерото и селищата наоколо са атрактивна дестинация освен за италианците и за много френски туристи, немски и австрийски. Езерото с благоприятния си климат е любимо място за активна почивка. Тук можете да се насладите напълно на безвремието, но същевременно да потънете активно в историята на местността. Дестинация, като тази е далеч от тълпите и масовите посещения, затова и всичко тук се е запазило изключително автентично.    Селцата наоколо живописно са накацали по склоновете на езерото и големи комерсиални хотели от нов тип няма. Настаняването е в стари и класически сгради, разположени на самият бряг до водата и обвити в пищна зеленина. Малките и тесни улички на селищата са изключително живописни. Те са изпълнени с малки ресторантчета и магазинчета, но те се вписват в обстановката наоколо сякаш винаги са били тук.

  Сирмионе е мъничко и уютно градче, разположено на полуостров врязан в езерото Лаго ди Гарда. В края на полуострова се вижда величествен замък построен през 13 век от фамилията Скала. Той е обграден с крепост от масивни камъни и идването тук е задължително. На фона на Сирмионе, Малчезине е най-голямото селце наоколо. То е най-голямо по бреговете на езерото и се разполага в най-северната му точка.

  По данни на историците точно в района на това селце се е състояла прочутата водна битка на Тиберий. Над самия град, като страж е надвиснал величествения Средновековен замък на фамилия Скала, който днес е превърнат в природонаучен музей и може да бъде разгледан. Тук е и  Палацо дел Акуа – седалището на капитаните на десетте крайбрежни селища в района. Освен това църквите Сан Марко, и Санта Мария са изключително красива гледка. През лятото тук, ако се качите на местния лифт, то ще онемеете пред гледката на величественото езеро и зелените му брегове от високо.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Карнавалът в Ксанти 2024: Хиляди се потопиха в ритъма на танците, цветовете и веселието! Greece, Xanthi Carnival 2024 Καρναβάλι Ξάνθης 2024 βραδινή παρέλαση

 Лаго ди Гарда – дестинация Алпите и ИталияПескиера дел Гарда е селището, което ще ви омагьоса със старинния си облик. Разполага се в най-южната част на Лаго ди Гарда и пази многовековна история назад във времето. Тук Наполеон си прави лагер, когато навлиза в Италия. Тук е Първата война за независимост на Италия. Центъра на града е историческа забележителност със своите стари къщи и останки от крепостни стени.

 От друга страна пристанището на градчето е много модерно, от тук може да се качите на корабче, за което и да селце по поречието на Лаго ди Гарда.  Можете да си наемете модерна яхта или пък да се полюбувате на лебедите, които тук не са атракция, а ежедневие. Уличките са пълни с малки магазинчета, сувенири и разкошни заведения. Трябва непременно да поседнете да пиете италианско кафе или пък да похапнете. Да си вземете сувенир за спомен и завинаги да запечатете това райско място в сърцето си.

  Лаго ди Гарда е магия, тук времето тече по италиански и душата ви се наслаждава на живота по италиански, затова не пропускайте тази дестинация в календара си с желани почивки и места за тях!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here