Начало За душата Великата Коко Шанел и незабравимите й цитати

Великата Коко Шанел и незабравимите й цитати

Великата Коко Шанел и нейните култови цитати

1835
0
koko-shanel-model

koko-shanel-modelВеликата Коко Шанел и незабравимите й цитати

Великата Коко Шанел, модната икона, жената, влюбената, силната и неповторимата. Дамата от Франция с не лек живот, но много характер, която промени завинаги модния свят и го разчупи безвъзвратно. Революцията на Коко не се случи само в модата единствено, тя стана в самата същност на жената.

В един момент дамите се научиха да бъдат чувани, да бъдат равноправни, да са предизвикателни, стилни, дръзки и различни. Започнаха да носят вталени сака, малки черни рокли, да се появяват свободно в обществото и да заявяват себе си. И всичко това, което олицетворява модната икона Шанел е живо и днес, просто защото е безсмъртно. Нека се потопим в цитатите на тази стилна и мъдра жена.

Великата Коко Шанел и нейните култови цитати

Впускайки се в цитатите на Шанел, нека заявим ясно те са неповторими и така точно улавят женската същност, че на моменти са си откровено прекалени. И все пак „Точката G при жените се намира в края на думата шопинг“ – казва Коко смело. Вероятно е така, ще потвърдят много дами. За да повдигнем унилото настроение на много дами с ограничени възможности (все пак парите не падат от небето), нека кажем „Колкото по-зле се развиват делата на една девойка, толкова по-добре трябва да изглежда тя“.

Неоспорим факт! Идва времето за равносметка и откровение с цитата – „Не ме интересува, какво мислите за мен. Аз за вас изобщо не мисля.“ Напълно перфектно казано, защото само така се става икона и идол, другите пътища са задънени. Относно любовта Великата Коко Шанел казва: „Каквото и да правим в живота на един мъж има само една жена. Всички останали са просто нейни сенки.“ Напълно достоверно от гледна точка на времето, на историята и на любовните истории.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Роженски манастир - скритото бижу на България

koko-shanel-malka-cherna-roklqСега с малко откровени съвети към младите дами,

бихме казали в унисон с Коко Шанел – „Не се омъжвай за мъж притежаващ портмоне за стотинки.“ и „ Всяко момиче трябва винаги да знае две неща: какво и кого иска!“ За отношенията мъже-жени модната икона споделя – „Красотата ни е нужда, за да ни обичат мъжете, а глупостта – за да обичаме ние тях.“ Красотата изказана, чрез мислите на Великата Коко Шанел звучи така: „Няма некрасиви жени, има само мързеливи такива.“

Дали само в миналото е било така е спорно, защото има доказателства за това и в днешния свят, но все пак Шанел напълно достоверно споделя – „Жената се притеснява за бъдещето докато не се омъжи. Напротив мъжът не се притеснява за това, докато не се ожени.“ Относно работата Великата Коко Шанел ни споделя – „Най-важното за една дама е постоянно да работи. Единствено работата дава душевна бодрост, а състоянието на тялото се определя от духа все пак.“ За непреходната красота на жената Коко ни споделя – „Грижата за красотата започва от сърцето и душата. Не се ли грижим за тях, никаква козметика не ще ни помогне.“

torta-chanta-na-shanelЗа бъдещето модната икона и велика жена твърди

„Всичко е в нашите ръце, затова и не трябва да ги отпускаме.“ Да се върнем отново на любовта, тя според Великата Коко Шанел е вечна, но „Старостта не ни пази от любов, докато любовта ни пази от старост!“ За зашеметяващият си успех иконата на модата за всички времена споделя „Начина по който се обличах предизвикваше смях в околните, но точно това беше тайната на успеха ми. Аз бях различната от всички останали.“

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Как да бъдеш модерен джентълмен?

Една твърде болезнена истина, която много от нас не осъзнават и не приемат – „Истинското щастие е евтино. Ако за щастието си е нужно да платите висока цена – значи то е фалшиво.“ За надеждата Коко Шанел споделя „Ако си родена без криле, не им пречи поне да растат.“ Култовата фраза на Великата Коко Шанел за възрастта е „Никой не е млад, след като навърши четиридесет години, но жената може да е неотразима на всяка възраст.“ Е, това беше, поучителни цитати на една неотразима жена, която има силата на повече от 100 мъже.