Днес ще Ви споделим ценна информация, тъй като вярваме, че повечето от Вас, читателите на Шарена Черга са приключенци, хора, обичащи да пътуват, било то по работа, било то за забавление и разтоварване.

Нека Ви запознаем с предимствата на застраховката, при пътуване в чужбина, както и причините, поради които Ви препоръчваме да направите такава.

На първо място, няма как да не отбележим, че българите, по традиция, изпитват сериозна антипатия, отвращение и безпокойство, когато стане въпрос за плащане на някакви такси. В този случай, „някакви такси“ се изменя с нещо изключително важно.

Осигурете си спокойствие при пътуване в чужбина, защитавайки се със застраховка.
Повечето от Вас не знаят, но медицинската застраховка покрива разходи при злополука, или внезапно заболяване, по време на престоя в чуждата страна.
Кога е добре да се възползвате от застраховка пътуване в чужбина? Въпрос, на който отговорът е лесен за разбиране, но най-вече тогава, когато пътувате в по-далечни страни, както и когато командировката/пътуването е със срок по-дълъг от пет работни дни. В останалите случаи не е задължително, но препоръчително да си направите застраховка.

Нека ясно дефинираме какво точно представлява медицинската застраховка в чужбина и какво включва.

– здравна застраховка за внезапни заболявания или при злополука;
– загуба или кражба на багаж, документи и ключове;
– разходи за медицински транспорт;
– денонощно съдействие с консултации от оператор, чрез осъществяване на телефонно обаждане;
– много други, като по-горе са изброени едни от основните.

За да си осигурите спокойна и приятна почивка или бизнес пътуване извън страната, то Ви препоръчваме да се възползвате от застраховките, предлагани от Izbiram.bg.
Можете внимателно да планувате своята застраховка, като отделите няколко минути и се замислите, дестинацията, която ще посетите какви опасности крие.
Любопитен факт е, че през последните години, европейците отделят окол 1 % от бюджета за почивка в чужбина за застраховка. Интересът към подобен тип застраховки расте и у нас, като хората ясно си дават сметка, че в критичен момент, тя поема огромни разходи.
Без значение е, дали ще посетите дадена страна по работа, поради спортно събитие, обучение или просто почивка, то допълнителното подсигуряване ВИ дава една сигурност, която би Ви позволива времето, прекарано в новата дестинация да е безпроблемно, спокойно, за да бъдете съсредоточени изцяло върху задачите и дейностите, които вършите там.

Тук е мястотото да отбележим, че застраховките в чужбина имат своите специфики, в зависимост от това в коя част на света бихте желали да пътувате. Естествено, всеки детайл, подробност или съвет, биха могли да Ви бъдат разяснени при свързването с консултант, който можете да попитате за всяка подробност.

Още един важен въпрос, който трябва да споменем, т.е. отговор на въпросът, кога се сключва самата застраховка. Истината е, че повечето компании предлагат сключването на застраховка преди самото пътуване. Срокът, цената, както и какви пакети ще изберете, може да се уточнят предварително, но съветът ни е да не чакате последния момент, а предварително да планувате своеот пътуване и от гледна точка на застраховката.

За финал, можем да отличиим плюсовете и минусите от подобен тип застраховка, а именно:

  • Правейки си застраховка си подсигурявате спокойствие по време на престоя в чуждата страна.
  • В случай на нужда, няма да се налага да заплащате огромни такси, например при издирвателни процедури.
  • В случай, че получите травма, или пострадате поради инцидент, то ще бъдете хоспитализирани без да заплащате.

Един от основните минуси е това, че застраховката струва пари.