Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такива

Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такива?

 Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такива Здравословните добавки за загуба на тегло наистина съществуват. Те са наречени здравословни, защото по-голямата част от веществата в тях са натурални и не действат увреждащо на организма. В повечето хранителни добавки на пазара има голяма доза стимулиращи вещества. Така те далеч не са безопасни за здравето и освен, че изгарят мазнините в телата ни, действат стимулиращо на нервната ни система.

  Така хората в рискови групи, като тази на сърдечните заболявания, високото кръвно налягане, психически лабилните хора и тези с проблеми със съня, са силно застрашени. Те биха пострадали фатално при приема на едни такива добавки. Макар и да става въпрос за кофеин или гуарана в по-голяма част от случаите, които усилват бързината на метаболизма, те активират и нервната система.

  Здравословните добавки за загуба на тегло не са с магическо действие. Те трябва винаги да са комбинирани с подходяща диета и активен режим на движение, за да дадат резултат. Ако разчитате да хапвате стабилно, а добавките да топят мазнините – не сте познали! Освен метаболизма тези добавки оптимизират и обмяната на мастни вещества в организма, като така изгаряте по-ефективно мазнините.

Ето и едни от най-добрите от здравословните добавки за загуба на тегло

 Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такиваМалиновите кетони – добавката е извлечена натурално от плода на малината. Въпреки, че съвсем наскоро се появиха изследвания за нея и резултатите са спорни, то тя бързо стана популярна. Тест периоди върху хора не са правени още мащабно и действието на малиновите кетони за отслабване е недоказано научно. Първият тест период е направен от учени в САЩ, където са изследвани около 70 души. Те са били с различна степен на затлъстяване и е установено за около 2 месеца, че нивата на мазнините им са спаднали с до 8%. Често приема на малиновите кетони се комбинира с този на Л-карнитин.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Овесените ядки – ползите им за имунитета на децата ни!

 

 

  Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такиваФорсколин – тази от здравословните добавки за намаляване на теглото се добива от Индийско растение наречено Колеус. Именно то съдържа форсколин в състава си, който като вещество усилва метаболизма, но щади нервната и сърдечна системи. Както при малиновите кетони изследванията за полезното действие на форсколина са все още оскъдни. Едно изследване проследява около 30 души в продължение на година, които приемат форсколин. При тях нивата на мазнините са спаднали с до цели 11%, което е впечатляващо. Тази здравословна добавка трябва да се приема със здравословно изградено дневно меню и да включва активен ежедневен двигателен режим.

 

 Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такиваЛютив пипер или люти чушки – тази напълно натурална и естествена храна е изследвана от учените в Япония. Според резултатите от изследванията, хапването на лютиви чушки, пикантни ястия или лют червен пипер към тях – ускорява изгарянето на мазнините. Активното вещество, което е главният виновник за изгарянето на калориите по естествен начин, благодарение на лютивата съставка е капсаицин. Именно това активно вещество гори мазнините в тялото и ускорява метаболизма. При направените експерименти, дори по-малкото количество калории и порция храна, дава същите резултати, като пълна порция, но с прием на лютивото вещество.

 

  Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такиваТеанин от Зеления чай – зеления чай и магическата съставка за загуба на тегло в него теанин, са с доказано действие отдавна. Около 360 грама на ден от активната съставка и комбинацията на спорт, и здравословно хранене си казват думата. Загубата на тегло е оптимална и сравнително бърза. Най-основното предимство на тази съставка сред здравословните добавки е, че тя е напълно безвредна и ускорява изгарянето на калориите при спортуване. Така тялото е оптимално изгарящо калориите, сърцето не се натоварва, а метаболизма работи максимално добре.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Райско кътче в Югозапада - представяме Ви Еко селище Глинените къщи

 

  Здравословните добавки за загуба на тегло и има ли такиваЛинолова киселина – тази киселина е специална смесица от натурални мастни киселини срещащи се в различни храни. В последните години все повече нашумява сред хората с проблемно тегло, защото се оказа доста ефикасна. Действието й е намаляване на вредния холестерол в човешкото тяло и оптимално изгаряне на мазнините. Учените са установили научно, че приема на поне около 3 грама от киселината на ден, изгаря голяма доза мазнини. Освен нивата на холестерол тази от здравословните добавки намалява риска и от сърдечно-съдови заболявания.

Като цяло здравословните добавки са много ефективно средство за намаляване на теглото, стига да не разчитате само на тях. Когато искаме да намалим теглото си е най-добре да променим целия си двигателен режим и начина си хранене, за да има ефект и от добавките все пак! Психиката указва голяма роля в процеса, така че не пропускайте и психическата нагласа.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here