zamak-na-ostrov-tenerife

Тайните на Тенерифе, островът на слънцето и разнообразието

  Тайните на Тенерифе, островът на слънцето и разнообразието Тайните на Тенерифе са редица. Този магичен остров на красивата природа, на слънцето, на безбрежно синия океан и финия пясък – предлага изключително голямо разнообразие. Тенерифе е най-големият остров сред групата на Канарските Острови. Ако не сте идвали тук, трябва задължително да дойдете поне веднъж в живота си. И идването за седмица не е достатъчно съвсем, на тази дестинация трябва да се отделят поне десет до петнадесет дни. Така ще разгледате по-голямата част от уникалните му гледки и ще им се насладите. Да се опише Тенерифе е почти невъзможно, но все пак нека се опитаме да ви го представим по малко по-различен начин от един афиш на агенция за екскурзии.

Тайните на Тенерифе за любителите на авантюрите.

   Тайните на Тенерифе, островът на слънцето и разнообразиетоОстрова не е отегчил никого досега няма и да отегчи, защото от красиви Тропични гори прелива във вулканични кратери. Тук може да се насладите на така обичаните екзотични плодове, като манго, банани и авокадо и то в изобилие. Освен това в дълбоките гънки на вулканичните кратери ще срещнете агаве, Драконови дървета и кактуси с човешки размери. Гори додето ви стигне окото, малки интимни плажове, посред най-острите скали и митични лунни пейзажи. Тук можете да сърфирате над гигантски вълни, да се гмуркате сред екзотични подводни обитатели и да отседнете в огромните курорти на острова.

   Ако си мислите, че Тенерифе е само море, широки плажни ивици и курорти с много атракции за туристите, сте прави – но на острова има и един друг свят! Света на малки и красиви градчета, много по-стари от курортите и туризма. Такива градчета са Ла Оротава и Сан Кристобал. В тях няма туристически хотели и широки плажове, но има сгради от Средновековието, красиви площади и ботанически градини, така магичните къщи с надвиснали цветни балкони. Тук можете да се насладите на занаятчийски работилнички, от където да се сдобиете с местен сувенир. С две думи в тези градчета времето е спряло, хората са някак безгрижни и това безгрижие ще обхване и вас.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Просто КАПРИ – красота, легенди, любов…

 Тайните на Тенерифе, островът на слънцето и разнообразието Тайните на Тенерифе се крият и в малките винарски изби от семеен тип. Те ще ви изненадат на пътя за древния Ла Оротава или за така прочутия парк „Лоро „ в района. Не пропускайте да отседнете в една подобна винарска изба, защото ще ви сервират изключително качествено местно вино и традиционна храна. Вината тук са уникални, защото сортовете грозде, от които се правят виреят само на Тенерифе. Те са отглеждани на местната вулканична почва и са разнообразни по вид. Може да си ги купите и от магазините, както и от винарските изби.

  От друга страна, когато стане въпрос за разнообразие от плодове, зеленчуци и пресни морски дарове, то острова е направо вълшебен. Всичко познато ви и непознато е отрупано на сергии и ви предизвиква да опитате с апетитния си вид. За да се насладите напълно на тази екзотика, не залагайте на храната в комплексите за туристи. Заложете на малки ресторанти по улички, които случайно сте открили, храната там е просто от традиционна по-традиционна.

  И все пак, когато стане въпрос за тайните на Тенерифе, то „Лоро“ парк е мястото, където ще видите уникални местни забележителности. Никъде по света няма да видите толкова близо косатки, морски лъвове, делфини, папагали и още причудливи видове на местната фауна. Тук ежедневно се правят представления, които ще ви оставят с зяпнала от изумление уста, затова посещението на парка е неизбежно! За силно запалените почитатели на тези животни и любопитните, как точно те се отглеждат тук, може да се направи програма зад кулисите на представленията. Просто е нужно да попитате и да поискате да ви разведат, не отказват определено!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Пещера УХЛОВИЦА – Родопите, село Могилица и Сините вирове…

 Тайните на Тенерифе, островът на слънцето и разнообразието Да дойдеш на Тенерифе и да не се потопиш в дебрите на морето е просто не пропуск, а грешка. Една от тайните на Тенерифе е именно подводното гмуркане. Може да го практикувате на метри от брега само с помощта на маска и шнорхел. За тях ще платите малка сума, но подводните обитатели, които ще видите с безброй багри, са безценен дар за очите. Може и водолазно оборудване да наемете, за да се гмуркате по-надълбоко, но добре е да е с помощта на професионалисти все пак.

  Тайните на Тенерифе се крият не в големите атракции в курортите, не в безкрайните плажни ивици и не в причудливия релеф, плодове и архитектура. Тайната е самият остров с цялата му пъстра палитра от гледки, вкусове и усещания. Да дойдеш тук ти оставя незабравими спомени за цял един живот, затова дано успеете да посетите тази красота поне веднъж.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here