Най-ефикасните билки за усилване на имунната система

Най-ефикасните билки за усилване на имунната система

  Най-ефикасните билки за усилване на имунната системаНай-ефикасните билки, с които можете да усилите имунитета си, навярно са доста. Тези, които ние ще ви предложим са изпитани и доказано ефективни според мнозина – и обикновени хора, и специалисти. Те са признати не само в България, но и по цял свят. Като цяло имунитета е именно нещото, което е главния виновник да се справяме с болестите и инфекциите по-леко. Именно силния имунитет спомага да преодолеем едно вирусно заболяване, чрез собствените сили на организма си, а не чрез допълнителни лекарства и препарати. Важно е да се грижим за имунитета си и силата му не само с билки, но и с приема на подходящи здравословни храни.

 

Най-ефикасните билки за по-силна имунна система

  Спрели сме се на 5 най-ефикасни билки за по-силен имунитет. Те действат бавно във времето и трябва да се приемат превантивно под формата на сокове, тинктури и чайове. Винаги имунитета се гради целогодишно, а не само на пролет или наесен! Винаги пролетта и есента са сезоните, в които най-много боледуваме. Това е поради смяна на времето, но това не значи, че само тогава имунитета има нужда от подсилване. Приема на билките е добре да се комбинира със здравословна диета, с добър сън и почивка, както и с активен двигателен режим. Ето и обещаните 5 билки:

 Най-ефикасните билки за усилване на имунната система Черен бъз – у нас черния бъз е признат, като най-силния имуностимулатор. Той изключително много ускорява образуването на антитела в човешкия организъм. В Америка учените са доказали, че именно черния бъз има силно въздействие върху болестотворните вируси. Най-хубавото в случая е, че можете много лесно да го намерите и сами. Той се среща в големи количества около реки и в горите. Да си направите сок от черен бъз и да го приемате не е нито трудоемко, нито невъзможно! Освен на сок, можете да направите малките черни плодчета на сладко, мармалад или дори вино.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Яхтено пристанище Марина порт - Созопол

 

  Най-ефикасните билки за усилване на имунната системаЖеншен – най-ефикасните билки включват женшена определено. Обаче тук е добре да се уточни, че има доста видове от този мощен корен и всички те имат различно благоприятно въздействие върху организма. Така например Азиатския женшен стимулира имунитета, чрез ускорението на производството на бели кръвни клетки. Корейския женшен има доказано стимулиращо действие при подобряването на бронхити и белодробни заболявания. Когато имунитета е понижен поради стрес и преумора е добре да се заложи на действието на Сибирския женшен.

 

 

Най-ефикасните билки за усилване на имунната системаАстрагал – като една от най-ефикасните билки, астрагала е използван хилядолетия в древната Китайска медицина. Той освен иминостимулатор е и антибактериално и антивирусно средство. Приема на мощната билка може да бъде ежедневен, като това освен да усилва имунитета го изгражда дори. Благодарение на астрагала се произвеждат нови имунни клетки и съществуващите такива са с усилени функции. Много важна черта на билката е функцията му да потиска едни функции на имунната защита, а да усилва други. Така успешно лекува и автоимунни заболявания. Корена може да намерите в специализирани билкови магазини и да го прибавяте към готвени ястия.

 

 

 

Най-ефикасните билки за усилване на имунната системаКотешки нокът – въпреки, че доскоро билката се използваше по-скоро, като лек за стомашни неразположение, учените смятат, че Перуанското чудо стимулира и имунитета. То има мощна съставка, която помага на човешката имунна система да поглъща и премахва патогени. Тази съставка е оксиндоловия алкалоид. Освен, че ще подсили имунитета ви тази билка ще ви предпази от ракови заболявания, храносмилателни неразположения и артрити.

 

 

 

Най-ефикасните билки за усилване на имунната система Ехинацея – типичната за Северна Америка билка е с многокомпонентно действие. Тя се е използвала активно още от Индианските племена за редица неразположения. Днес е сред най-ефикасните билки, защото успешно се справя с противодействието върху инфекциозни и вирусни заболявания. Освен това активира имунната ни защита, като увеличава белите кръвни клетки. Укрепва кръвоносните съдове на нервната система и се бори със свободните радикали в тялото. Въобще ехинацеята е универсална билка с разнопосочен ефект.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Резене (фенел, див копър) – билка, подправка и храна с мощни свойства!

Разбира се в заключение трябва да споменем, че билките макар и безобидни, и от природата са мощни лечители! Затова е добре винаги да се консултирате със специалист за точната доза и комбинация, която трябва да приемате. Ако заложите на чайове и отвари, също както и на прибавянето им към ястие, това е безопасно, но пак се изисква някаква мярка все пак. Най-добрия имунитет, който можете да си създадете е да пътувате и да се разхождате сред природата все пак smiley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here